5. des
BRYTERNE: Arianne Must, Stina Marjavara Pettersen, Edward W. Rønning, Anatoliy Bogdanov, Chris Torry Stormo, Kevin Janbuth og Dana Angeline Berejkova var med til Mehamn i helga. Foto: Privat
 
Høstsesongen i gang: Beste jentebryter i Mehamn
Kirkenes-bryterne viste styrke i Mehamn lørdag. Til helga venter Tanamatchen - og i distansen venter både Kolbotn, Kemi og Haparanda. I mellomtiden måtte klubben sette opp ekstra treninger for knøttene.

Publisert: 29.sep.2017 14:31
Oppdatert: 03.okt.2017 09:44

Brytere fra flere deler av Øst-Finnmark samlet seg til Solmund Larsen Cup i Mehamn lørdag. Kirkenes atletklubb (KAK) stilte selv med åtte deltakere, og de skulle gjøre seg bemerket i cupen.

Arianne Must stilte i 46-kilosklassen i Piker 15. Hun møtte Marit Sandal Olaussen fra Mehamn bryteklubb, og Puja Rai fra Vadsø AK.

- Det er to som hun bryter mye med, og de har vært veldig jevne de siste årene. Hun beseiret begge med fallseier, og Arianne ble berømmet som beste pikebryter på stevnet, forteller trener Bjørn Nilsen.

Kevin Janbuth hadde tre Vadsø-brytere i sin klasse. Han vant mot alle sammen. En av kampene ble den mest poengrike på hele stevnet, der han tok 27 poeng og motstanderen tok 23.

KAK fikk nest mest poeng på stevnet, bak Vadsø - som også hadde flere brytere der.

53 brytere

Båtsfjord og Hammerfest manglet fra dette stevnet. Nilsen regner de 53 deltakerne som var som et godt tall for et cupstevne i Finnmark. Det førte likevel til at enkelte klasser var sparsomt befolket.

Stina Marjavara brøt mot én annen pike i 67-kilosklassen i Piker 15. Hun la motstanderen på fall.

I 66-kilosklassen i Gutter 15 var Edward Rønning alene, så han fikk gå opp et par aldersnivå. Og i Junior-klassen skulle han vise en hel del styrke mot de to vadsøværingene som var der.

- Han vant mot den ene, og tapte knapt mot den andre. Det er bra av en fjortenåring som møter syttenåringer, mener Nilsen.

Mange knøtter

Nilsen gleder seg over god deltakelse i knøttebrytingen i år.

- Vi har måttet sette opp et ekstra treningsparti i høst for å kunne ta vare på de knøttene som er. Det største partiet er på ti stykker, og vi hadde sju knøtter med til Solmund Larsen Cup. Så tror vi det kommer til å øke når vi kjører bryteskole før og etter jul. Da kommer vanligvis en del nye, sier treneren.

Knøttene hevdet seg godt på banen ifølge Nilsen, men det er ikke så stort fokus på resultatene i knøttebryting.

Ellers på stevnet stilte Chris Torry Stormo og Anatoliy Bogdanov fra Kirkenes som to av tre brytere i ungdomsklassen. Der ble de slått av Gilani Dzortov fra Vadsø. Han har vunnet sin klasse i storstevnet Kolbotn Cup før, og ble kåret til beste guttebryter på stevnet.

Mehamn-stevnet bød også på treningssamling over hele helga, og kretsdommerkurs.

 
BESTE: Gilani Dzortov fra Vadsø og Arianne Must fra Kirkenes ble kåret til beste brytere under stevnet. Foto: Privat
POENGRIK: Kevin Janbuth sto øverst på pallen i 47 kilo Gutter 15. Anwar Mohamad og Fredrik Wickstrøm fra Vadsø er på andre og tredje plass. Foto: Privat

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no