9. des
INTERESSANT: Terje Meyer, Harald Sørensen, Arve Tannvik og Kim Stenersen har skrudd sammen et interessant program til årets Kirkeneskonferanse. (Foto: Martin Gramnæs).
 
Høyaktuell Kirkeneskonferanse
Det fristes med store navn til neste års konferanse, som er mer aktuell enn noen gang.

Publisert: 02.des.2014 06:30
Oppdatert: 23.okt.2017 10:45

4. februar er det igjen klart for å belyse diverse tema tilknyttet nordområdene.

Geopolitikk

Det geopolitiske klimaet som nå dominerer verdensbildet og forholdet mellom Norge og Russland vil være sentrale tema. Det trekkes spesielt frem at utenriksminister Børge Brende vil åpne konferansen.

- For meg sier det at regjeringen tar Nordområdepolitikken på alvor, sier Terje Meyer i Kirkenes Næringshage. Av andre som kommer til konferansen nevnes handelsråd Tamara Chernysheva fra Den Russiske Ambassade i Norge, partileder i Arbeiderpartiet Jonas Gahr Støre og Hans Wilhelm Steinfeldt. Kompetanse står også på programmet, og blant andre rektor Anne Husebekk ved Universitetet i Tromsø kommer for å snakke om hvordan institusjonen er rustet til å møte de næringsmessige utfordringene i regionen.

På kartet

- Har det vært vanskeligere å få folk til å stille til konferansen i lys av den politiske situasjonen?

- Det er en del som ikke har hatt anledning til å delta, og noen har sagt at nordområdepolitikk ikke er den samme «vinnersaken» nå som tidligere, forteller Arve Tannvik.

- Det tror jeg ikke nødvendigvis handler om situasjonen internasjonalt, men at kanskje lufta har gått litt ut av temaet, tilføyer Meyer.

- Vel så viktig som selve foredragene er også den uformelle arenaen. At folk møtes og snakker sammen, påpeker de.

Fulltegnet

Kirkeneskonferansen har stort sett vært fulltegnet i alle år. Den har vanligvis gått rett før Barents Spektakel, men selv uten kulturfesten har den stått fjellstøtt.

- Vi er glade for at det er tilbake neste år. Det gir det hele en ekstra dimensjon, slår Meyer fast. I samme tidsperiode arrangeres også samiske dager, samt Barents sportsdager.

- Hele denne uka er med på å sette Kirkenes på kartet, avslutter Meyer.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no