21. nov
Høyres Tove Alstadsæter poengterer at det må jobbes aktivt og målrettet for å hindre mobbing.
 
Høyre inviterer til «mobbedugnad»
– Man klarer ikke å lære stort dersom man sitter med frykt i magen for hva som kan skje i friminuttet eller på skoleveien.

Publisert: 10.jul.2015 13:22
Oppdatert: 23.okt.2017 10:52

- Mobbing er et stort samfunnsproblem, og det å gi barn en trygg barndom og oppvekst er det viktigste forebyggende tiltaket vi har, understreker Tove Alstadsæter og Nina Danielsen fra Høyre.
De to poengterer at mobbing kan gi arr for resten av livet.
– Derfor må vi lære alle barn god oppførsel – de må lære empati og vi må ansvarliggjøre foreldre og sørge for at den enkelte skole slår ned på mobbing der det oppdages. Alle barn i Sør-Varanger skal føle seg trygg på skolen. Dette er en grunnleggende rett som alltid bør tas på høyeste alvor. Det er en kommunes ansvar som skoleeier å følge opp skolenes arbeid mot mobbing.
Sør-Varanger kommune har vedtatt å være en mobbefri kommune.
– Dette er et bra vedtak, men det må også følges opp fra kommunen. Sør-Varanger Høyre vil sette seg kvantifiserbare mål som baserer seg på elevundersøkelsen, og vi lover at dette skal opp som egen sak i kommunestyret med jevne mellomrom.
Vi i Sør-Varanger Høyre vil invitere alle partiene i kommunen til en «mobbedugnad». Uavhengig av hvem som vinner valget til høsten skal må man forplikte seg til å jobbe aktivt og målrettet mot mobbing i Sør-Varanger, sier de to.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no