14. okt
REDDER: Høyre vil redde og styrke Rustjenesten, sier Høyres Eilif Johannesen (til venstre). Her sammen med Lars Randal og Jan Tore Rasvik, brukere av Sør-Varanger kommunes rustjeneste. (Arkivfoto: Birgitte Wisur Olsen).
 
Høyre vil styrke rustjenesten
Høyre vil gå inn i desembers budsjettbehandling med en klar ambisjon om å bevare og styrke kommunens rustjeneste.

Publisert: 29.nov.2016 21:00
Oppdatert: 23.okt.2017 11:11

Kommunestyrerepresentant Eilif Johannesen var en av politikerne som var til stede da vi skrev reportasje om den nedleggingstruende Rustjenesten i lørdagsavisa.

- I dag oppdages, identifiseres og iverksettes effektive tiltak overfor personer som står i fare for eller er i ferd med å utvikle et rusproblem altfor sent. Regjeringen bevilget derfor for 2016 hele 400 millioner kroner i økte rammeoverføringer til kommunene for større innsats på rusfeltet, sier Johannesen.

Prioritert rus

Sør-Varanger Høyre har fått opplyst fra partiets Helse- og omsorgsminister Bent Høie at beløpet for Sør-Varanger kommune for 2016 var på 584.000.

- Midlene var ikke øremerket, men det ble kommunisert krystallklart fra helse- og omsorgsministeren at formålet var rusfeltet i kommunen. Sør-Varanger Høyre kan i 2016 ikke se noen synlige satsinger på rusfeltet i kommunen. Vi stiller oss veldig kritisk til at politisk ledelse ikke synes å ha brukt disse ekstra midlene på rusfeltet, sier Johannesen.

Han mener det er svært kritikkverdig dersom pengene er brukt til reisevirksomhet til politisk ledelse.

- Det er rett og slett uansvarlig feilprioritering. Sør-Varanger Høyre vet at beløpet til rusfeltet for 2017 vil være på 517.000 og vil nå fremme forslag i kommunestyret om å øremerke 517.000 til rusfeltet i 2017. Vi vil også fremme forslag om at 75.000 øremerkes driftstilskudd til Kafé Kom Inn. Kafé Kom Inn, som ble etablert i Kirkenes i april i år, søkte i vår kommunen om tilskudd på 50.000 for 2016. Til tross for sterke nasjonale føringer på styrking av rusarbeidet, har kommunen bare gitt tilskudd på smålige 5.000. Med vår bevilgning på 75.000 signaliserer vi et sterkt ønske om at Kafé Kom Inn implementeres som en del av kommunens rustjeneste.

Samarbeid

Høyre vil også oppfordre Nav, Kriminalomsorgen og Frivillighetssentralen til et tettere samarbeid med Kafé Kom Inn.

- Dette vil i sum styrke kommunens rustjeneste betydelig. For Sør-Varanger Høyre er det altså helt uaktuelt å legge ned den kommunale rustjenesten, sier Høyres kommunestyrerepresentant Johannesen.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no