9. des
OPTIMIST: Willy Bangsund gleder seg veldig til et nytt Aprilstevne.
 
Høyt nivå på det 46. Aprilstevnet
Det 46. Aprilstevnet kommende lørdag blir det meget høyt nivå over. Både Norge og Finland stiller med landslagsbrytere.

Publisert: 15.apr.2016 09:00
Oppdatert: 23.okt.2017 11:03

Hvert eneste år siden 1970 har Willy Bangsund og Kirkenes Atletklubb (KAK) arrangert Aprilstevnet.

– Dette er det eneste seniorstevnet igjen i Nord-Norge som går hvert eneste år, sier Bangsund.

Inspirerende

Nå inviterer KAK igjen seniorbrytere av høyt nivå til Fjellhallen. Her skal det konkurreres på to brytematter i rundt seks timer lørdag.

– Det føles godt at det fortsatt er attraktivt for de beste å komme til våre stevner. Det høye nivået er utrolig inspirerende for våre yngre brytere. Det at det kommer landslagsbrytere til Kirkenes, er fantastisk for våre unge talenter. Der får de se med egne øyne hva som kreves for å bli god, sier Bangsund.

Godt nivå

Totalt 110 brytere deltar i årets Aprilstevne. Og ifølge arrangøren er det godt nivå på de fleste av dem. Det norske brytelandslaget stiller med fire.

– De er gode, og de får god matching her, sier Bangsund stolt. Finland stiller med tre klubber. Her finner vi tre landslagsbrytere, blant annet Okkola-brødrene fra Oulo. Sverige har to klubber og 40 seniorer med.

Aprilstevnet kolliderer med det russiske mesterskapet i år, men de stiller mannsterke i år også, med utøvere fra Olenigorsk, Snesnagorsk, Poljarny og Murmansk.

– Som vanlig er det lagpokalen russerne går for. Ett av de russiske lagene tar nok den i år også, sier stevneleder Bangsund.
Estland stiller med tre seniorer fra hovedstaden Tallinn. Onsdag formiddag var fem nasjoner påmeldt. Vanligvis deltar også Hviterussland med brytere fra Minsk. Det er usikkert om de kommer.

– Det skulle jeg få endelig beskjed om onsdag ettermiddag.

Tre priser

Når det gjelder premiering under årets Aprilstevne, så setter arrangørene opp tre bestemannspriser, beste kvinnelige og mannlige bryter og beste lag.

– Det er gjeve priser som vil heve nivået.

På norsk side deltar alle finnmarksklubbene. Til tross for at Aprilstevnet regnes som et seniorstevne, så settes det også opp kamper i piker og gutter 12 og 15 og ungdom. Arrangørklubben KAK stiller med totalt ti brytere i disse klassene.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no