22. okt
Den tragiske saken skjedde i Nordland, men problemstillingen er også aktuell for finnmarkinger på svipptur til Finland.
 
Hund måtte avlives etter snartur over grensen
En hundeeier måtte avlive hunden etter å ha vært en snartur over svenskegrensen i Nordland forrige helg. Det er også verdt å være obs på for finnmarkinger som skal på finskehandling.

Publisert: 08.mai.2017 18:45
Oppdatert: 23.okt.2017 11:19

Eieren hadde ingen papirer på hunden da de skulle tilbake til Norge, skriver Fremover. Han forklarte at han bare skulle på butikken.

Mattilsynet bekrefter at regelverket er strengt i slike tilfeller. Uten noen papirer på hunden måtte eieren velge mellom å sette hunden i karantene på Gardermoen i 120 dager eller å avlive hunden.

I karantenetiden ville hunden fått blant annet rabiesvaksine. Døgnprisen på karantene er 300 kroner, pluss utgifter til medisinering. Oppholdet ville dermed kostet minst 36.000 kroner.

Mattilsynet ber hundeeiere være oppmerksomme på at regelverket for hunder på utenlandsreise ble innskjerpet ved nyttår.

– Jeg forstå det slik at de opplyste at de bare hadde vært over grensen og skulle returnere. Da er det trist at det er slike følger det får. Dette skulle ikke vært en stor sak, hadde eieren bare kunnet dokumentere det, sier veterinær og seniorrådgiver Ole-Herman Tronerud til Fremover.

(©NTB)

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no