20. okt
MANNSKAPENE: De ansatte som jobber på hurtigrutene som trafikkerer kysten, blir heretter tilknyttet det nye kirkensselskapet. (Arkivfoto)
 
Hurtigruten etablerer crewsenter i Kirkenes
Alle 1600 sjøansatte blir tilknyttet det nye datterselskapet av Hurtigruten ASA som nå blir opprettet i Kirkenes.

Publisert: 24.mai.2013 09:52
Oppdatert: 23.okt.2017 10:46

Som en del av Hurtigrutens effektiviseringsprosjekt blir det nå opprettet et heleid datterselskap av Hurtigruten ASA i Kirkenes, bekrefter kommunikasjonsdirektør i Hurtigruten ASA, Ragnar Norum til Sør-Varanger Avis. Etter planen skal man være oppe og igang med virksomheten i løpet av tredje kvartal, altså i løpet av høsten. Dette vil være et crewsenter som skal støtte skipsdriften, særlig med fokus på rekruttering og opplæring. Alle 1600 sjøansatte vil ha sin ansettelse i det nye selskapet, som også er planlagt å ha oppgaver knyttet til håndtering av chartertrafikk til skipene, samt støtte Hurtigrutens produkt og markedsorganisasjon med utvikling av markedspotensial i nordområdene. Noen funksjoner som i dag ligger i Tromsø, vil bli overført til Kirkenes. De ansattes foreninger har vært involvert i beslutningen og stiller seg bak etableringen.

Trygg Arne Larsen fra Kirkenes er ansatt som daglig leder for selskapet og tiltrer 1. august. Han kommer fra stilling som salgsdirektør for Rica Hotels i Finnmark. Han har tidligere ledererfaring blant annet fra SAS og Sør-Varanger Turistutvikling AS.
I tillegg skal det ansettes fire medarbeidere i det nye selskapet. Det jobbes nå aktivt med å skaffe lokaler til den nye virksomheten.
 

 

 

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no