22. okt
HAVNA: Murmansk blir destinasjon for Hurtigruten om under to år.
Foto: Birgitte Wisur Olsen
 
Hurtigruten går Tromsø-Murmansk og inn i Nordvestpassasjen i 2019
Men ikke innom Kirkenes. Det er nemlig ekspedisjonsseilas til arktiske øyer.

Publisert: 05.des.2017 10:35
Oppdatert: 05.des.2017 13:53

Det er Nord24 som melder nyheten. Ifølge nettavisen vil hele reiseruta bli Tromsø - Sørøya - Murmansk - Barentshavet - Frans Josefs Land - Barentshavet - Murmansk - Skarsvåg - Tromsø.

Dette inkluderer fem dagers utforskning av Frans Josefs land, en ubebodd russisk øygruppe nord for 80 grader. Hurtigruten bekrefter dette i en pressemelding sendt ut tirsdag.

Høstseiling

Hurtigruten skal ha sine to første seilinger til Russland i august og september 2019, ifølge planene. Det er MS Spitsbergen, det så langt nyeste ekspedisjonsskipet til Hurtigruten, som skal brukes til seilingen.

- En av grunnene til at vi nå kan seile til Russland, er så enkel som at vi har flere skip tilgjengelig. For et par år siden hadde vi bare MS Fram som ikke seilte på norskekysten. Sommeren 2019 vil vi ha fem ekspedisjonsskip. Det åpner helt nye muligheter, sier konsernsjef Daniel Skjeldam til Nord24.

Han forsikrer samtidig at ingen av hurtigrutens skip går på atomreaktorer eller tungolje, når det gjelder miljøhensynene ved å seile inn i naturområder i Arktis.

- Vi blir de første i verden som erobrer Nordvestpassasjen med hybridskip med batteripakker. Både vi og gjestene våre er opptatt av å bevare områdene vi utforsker, sier Skjeldam i pressemeldingen fra Hurtigruten.

Flere skip

Dette kommer i tillegg til de tidligere nyhetene om at de nye hybridskipene MS Roald Amundsen og MS Fridtjof Nansen vil gå mellom Tyskland og Nord-Norge. MS Roald Amundsen vil ha cruiserute mellom Hamburg og Kirkenes.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no