15. okt
HURTIGRUTEN: Hurtigruteskipene legger til kai ved Kirkenes én gang daglig.
 
Hurtigruten vil forhandle med havna
Hurtigruten mener at Kirkenes havn skylder dem ca 200 000 kroner, men det kom ikke noe søksmål. Nå legges det opp til samtaler.

Publisert: 03.feb.2016 13:52
Oppdatert: 23.okt.2017 11:00

Hurtigruten mener de har betalt omtrent 200 000 kroner for mye i avgifter og leie til Kirkenes havn, til sammen over de siste tre årene. Men det er ikke noe de automatisk går til retten over, ifølge kommunikasjonssjef Stein Lillebo.

– Vi ønsker å finne tid til å sitte ned og snakke sammen med havnevesenet i Kirkenes. Kirkenes er ikke av de vi har reagert kraftigst på, og vi mener grunnlaget er gunstig for å bli enig om en fastprisavtale, sier han.

Lillebo antyder ikke når dette eventuelt vil skje. Men Hurtigruten har langt større summer å gå etter andre steder i landet. Hurtigruten mener flere andre havner skylder dem millionbeløp.

Snakker sammen
Kirkenes-havnesjef Eivind Gade-Lundlie forteller at de skal behandle de nye anløpsavgiftene på havnestyret torsdag denne uka. Der har Hurtigruten kommet med høringsuttalelse om at de fortsatt ønsker å ha rabattene de har fått, ifølge ham. Kirkenes havn har også lagt opp til å ha samtaler med Hurtigruten om kaileien i nær framtid.

– Vi tenker vi kan ta det når de er her for å snakke om flytting av Hurtigruten til sentrum, sier han. Det er for øyeblikket usikkert nøyaktig når det møtet finner sted.

– De har ikke skrevet noe om fastpris i høringsuttalelsen, så det er vanskelig å kommentere om nå, legger han til.
Ellers konstaterer han at det ikke har kommet noe søksmål fra Hurtigruten innenfor fristen.

Bodø-rettssak

Hurtigruten reagerte i 2014 på det de mener er for høye avgifter for å legge til på havner rundt om i hele Norge. Siden da har prosessen gått med å kreve oversikt over hva utgiftene går til i de forskjellige havnene, og de har selv gjort beregninger ved hjelp av advokatselskapet KPMG.

Den første rettssaken som Hurtigruten har satt i gang er mot Bodø havn. Der krever de tilbakebetalt over 3 millioner kroner.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no