20. okt
Ilustrasjonsfoto.
 
Husraner og fengelsrømling i rettssalen
Tiltalt for vold mot fengselsbetjent.

Publisert: 11.apr.2014 14:39
Oppdatert: 23.okt.2017 10:38

Torsdag og fredag var rettssaken i gang i Vadsø for en mann som både ranet en Sør-Varanger-beboer i sitt eget hus, og som tvang seg ut av Vadsø fengsel med kniv.
Det var i adventstiden at to menn tok seg inn i huset til en mann i 50-årene, og ranet ham. De to ble satt inn i Vadsø fengsel. Der fikk de tak i en brødkniv fra fengselets kjøkken. 25. desember angrep de en fengselsbetjent, og rømte fra fengselet ved å true med kniven.
De slo betjenten flere ganger, og truet seg ut derfra ved å holde kniven mot betjentens strupe. Deretter truet de til seg en bil, og prøvde å kjøre mot Finland.
Politiet tok dem mellom Vadsø og Varangerbotn, og de ble overført til Tromsø fengsel.
Den ene av de to stilte i Øst-Finnmark tingrett i Vadsø torsdag og fredag, skriver Finnmarken.
Der fortalte fengselsbetjenten som hadde fått kniven på strupen om vanskelige tider i ettertid. Han roste kollegene og fengselsledelsen for god oppfølging, men sliter med både fysiske og psykiske skader. Fengselsbetjenten er sterkt i tvil om han vil komme tilbake på jobb i fengselet etter hendelsen.
Den tiltalte understreket at han ikke ville skade fengselsbetjenten, og ba ifølge regionavisa om unnskyldning.
I Tromsø fengsel tok den andre av de to ranerne livet sitt. Ifølge Finnmarken har familien til den omkomne stilt spørsmål om fengselet har fulgt rutinene for suicidale.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no