8. des
BLE ORDFØRER: Birger Knudsen er Vardø-ordfører i litt over en uke. (Foto: Vardø kommune).
 
Hva ville du gjort hvis du var ordfører for en uke?
Dette er et kjent spørsmål for mange i Sør-Varanger. Birger Knudsen i Vardø fikk faktisk prøve seg på den oppgaven.

Publisert: 28.jan.2014 14:42
Oppdatert: 23.okt.2017 10:36

Bedre veier, flere ungdomstilbud. Hurtigruta til byen. Dette er bare noe av det Sør-Varangers befolkning har svart på ordfører-spørsmålet i avisens «Dagens»-spalten.

Ti dager

Ifølge avisen Østhavet skal varaordfører, Terje Soløy (V) vikariere for ordfører Lasse Haugom (Frp) som er sykemeldt til 1. juni. Soløy er imidlertid i permisjon til 31. januar. Dermed ble Birger Knudsen (Kp) valgt inn som setteordfører på et ekstraordinært formannskapsmøte 21. januar. Riktig nok sitter han i hele ti dager, men dette er uansett såpass kuriøst at vi måtte ta en prat med hvordan ordførerjobben utarter seg i et så kort tidsrom. Hva får han gjort i «sin» ordførertid?

Hjulene i gang

- Min oppgave er egentlig bare å sørge for at det politiske arbeidet ikke stopper opp, forteller Knudsen, som til daglig jobber på kontoret for voldsoffererstatning i Vardø. Der sitter han også nå, selv om han er ordfører.

- Jeg kan gå ti skritt mellom kontorene, så jeg kan like så godt sitte her. Det er jo ikke så mye som skjer, forteller den midlertidige ordføreren. Han tilføyer samtidig at det er viktig at noen er der i ordførerens sted, uansett.

- Ja, jeg deltar på de møtene som ordføreren skulle vært på, og man trenger jo noen man kan «skyte» på, dersom det skjer noe, sier han lattermildt.

Politiker

Han er også godt kjent i det politiske miljøet i Vardø og Finnmark, med verv i bystyret, Kystpartiet i Vardø og Finnmark, samt kontrollutvalget, for å nevne noe.

- Jeg jobber for Vardø hver dag, slår han fast.

- Haha. Det er mange på huset som har ønsket å ta bilde av meg med ordførerkjedet, men jeg har ikke hatt det på meg, sier den sittende Vardø-ordføreren.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no