20. okt
TO ETTER LIAKLEV: Hvem var det som var hjemme hos Arne Liaklev natt til tirsdag. Politiet sier at det ikke er dem og etterforsker nå saken.
 
Hvem var hjemme hos Arne Liaklev?
Tirsdag skrev Arne Liaklev på sine facebooksider at han og sønnen natt til tirsdag hadde hatt besøk av Politiets sikkerhetstjeneste. Politiet tilbakeviser dette.

Publisert: 24.feb.2016 15:22
Oppdatert: 23.okt.2017 11:01

Liaklev er fylkestingspolitiker for Miljøpartiet De Grønne og er bosatt i Øvre Pasvik.
På Facebook skrev Liaklev følgende tirsdag denne uken;

– Da fikk jeg oppleve Politiets overvåkningstjeneste in action. Stengte nett-tilgangen i over en time i natt til Nibio Svanhovd. Kom på døra og tømte PCen min. Der fant de ikke all verden. Men de vekte opp meg og (navnet på sønnen). Hva holder overvåkningstjenesten på med? Vi bor 6 km fra Nikel i Russland og jeg har lenge skrevet om utslippene. I natt har forbrenningsovnene der borte gått på full guffe, og røyken driver mot Norge. Hva skjer egentlig?

Mistenkeliggjort

I tillegg til det nattlige besøket skal Politiets sikkerhetstjeneste (PST) også ha stengt internettforbindelsen i over en time og hentet informasjon ut fra Liaklevs datamaskin.

– Veldig ubehagelig å bli mistenkeliggjort og fratatt informasjon på PCen. Jeg har ingen ytterligere kommentarer foreløpig, skrev Liaklev i en sms til NRK i morgentimene tirsdag.
Liaklev driver til vanlig hundekjøring med turister i Pasvik. I høst forsøkte han å komme inn i kommunestyret. Dette lyktes han ikke med, men kom inn i fylkestinget. Han fikk mye publisitet i høst da han skrev følgende på Facebook;
«Lurer på om det er mulig å få gjenreist anlegget for heksebrenning i Vardø på kort varsel?».
Dette ble skrevet i forbindelse med en artikkel om Frps innvandrings- og integreringsminister Sylvi Listhaug.

Ukjent

Politiet skriver på sine nettsider at det er ukjent hvem som hjemsøkte Arne Liaklev og gikk gjennom datamaskinen hans.

– Verken det ordinære politiet eller poilitiets sikkerhetstjeneste i Finnmark har gjennomført noen aksjon eller ransaking hos Liaklev. Politiet i Kirkenes vil nå undersøke hva som har skjedd med sikte på å avdekke hvem som kan ha vært hos Liaklev, skriver politimester ved Finnmark politidistrikt, Ellen Katrine Hætta.

Vi har siden tirsdag forsøkt å få tak i Liaklev for en kommentar, uten å lykkes. Det er heller ikke mulig å komme inn på Liaklevs facebookside.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no