13. nov
BESØKENDE: De som var innom fikk prøvd forsvarsutstyr. (Begge foto: Forsvaret/GSV)
 
Hvermannsen på stasjonen for første gang
Da folk flest fikk den første sjansen til å ta et blikk på den nye grensestasjonen på Jarfjord, grep 143 sjansen. Samtidig står sivile arbeidere for en av de største oppgraderingene der.

Publisert: 26.sep.2016 10:00
Oppdatert: 23.okt.2017 11:09

Den nye grensestasjonen i Jarfjord åpnet i juni, men de fleste utenom forsvaret og arbeidere på stasjonen har ikke hatt sjansen til å se seg om der. Det forandret seg på lørdag i forrige uke, da den første åpne dagen fant sted på stasjonen.

Ifølge kompanisjef Øystein Greve gjenstår litt arbeid på uteområdene, men ellers var det en fullt operativ grensestasjon som møtte folket lørdag.

Greve er godt fornøyd med stasjonen som helhet. Han trekker spesielt fram noe sivilt personale de har fått.

- Vi har fått egne kokker fra lokalbefolkningen. Det har utrolig mye å si at vi får god mat på stasjonen, sier han.

Tiden fram til den åpne dagen har mest blitt brukt på å komme seg inn i de forskjellige systemene på stasjonen, og få rutinene på plass i nye bygg. Stasjonen fikk imidlertid testet utrykningskapasiteten i slutten av august. Da var de med på søket etter en mulig grensekrenker fra Russland, etter at det var funnet spor fra russisk side til norsk side.

- Tilfeldighetene gjorde at vi ikke fant vedkommende. Men jeg synes det ble løst på en god måte, sier Greve. Han påpeker at reaksjonstiden til forsvaret ble bedre av at stasjonen er plassert der den er.

Kapteinen er generelt veldig godt fornøyd med mottakelsen de har fått fra lokalsamfunnet i Jarfjord og omegn.

- Vi ønsker også å bidra så mye vi kan i lokalsamfunnet. Vi tar sikte på at man får se mer til oss på andre måter enn før, sier han. Hvilke måter er ikke bestemt ennå.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no