12. des
SAMLER INN DATA: Galina Nilsson og Lene Johnsen fra Folkehelseinstituttet samler inn data til forskningsprosjektet er et bedre og mer målrettet trafikksikkerhetsarbeid.
 
Hvor rusa er sjåførene?
Forskere er i ferd med å kartlegge forekomsten av rusmidler blant sjåførene i Finnmark.

Publisert: 24.okt.2015 14:13
Oppdatert: 23.okt.2017 10:57

Det blir samlet inn data i både Øst- og Vest-Finnmark.

- I tillegg til dette ønsker man å undersøke mulige konsekvenser av hva den økte trafikken fra Murmansk oblast til Øst-Finnmark vil kunne ha for trafikksikkerheten og belastningen på helsevesenet, forklarer Folkehelseinstituttet og Finnmarkssykehuset i en brosjyre om prosjektet.

Tirsdag kveld sto Galina Nilsson og Lene Johnsen fra Folkhelseinstituttet på Storskog for å hente inn data.

De henvendte seg til de reisende som er gjennom pass- og tollkontrollen og ba om at det bla avlagt en spyttprøve og også om svar på et enkelt spørreskjema.

- Spyttprøvene blir undersøkt for spor etter legemidler og andre stoffer som har betydning for kjøreferdighetene, forklarer informasjonsbrosjyren.

- Din eventuelle deltakelse i denne studien vil ikke gi deg noen direkte fordeler, men vil være et viktig bidrag til å gi et bedre og mer målrettet trafikksikkerhetsarbeid.

Og deltakelsen i studiet er selvsagt anonym. I tillegg loves det at spyttprøvene er over når prosjektet er avsluttet, senest ved utgangen av 2016.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no