12. nov
INVITASJON: Nina Strimp, Karin Danielsen og Dagfinn Gjerde inviterer til åpent møte om kulturforskjeller på biblioteket. (Foto: Yngve Grønvik)
 
Hvordan er vi forskjellige?
Hvilke kulturforskjeller opplever folk i grenselandet Sør-Varanger? - Det er mye, det er jo tross alt 70 forskjellige nasjonaliteter her, sier Nina Strimp, Karin Danielsen og Dagfinn Gjerde.

Publisert: 26.jan.2017 13:00
Oppdatert: 23.okt.2017 11:14

Barentsdagene arrangeres parallelt med Barents Spektakel og dagen før åpningsshowet arrangerer biblioteket åpent møte med debatt og paneldeltakere.

Engasjement

- Under litteraturfestivalen arrangerte vi debattmøte, og i ettertid har mange spurt om vi ville fortsette med dette. Et tema mange hadde lyst å diskutere var kulturforskjeller. Jeg tror dette kan bli et veldig interessant møte, for det er så veldig mange engasjerte mennesker her, sier Nina Strimp på biblioteket.

Åpent møte

Derfor har hun og sjefen hennes, Dagfinn Gjerde, og Karin Danielsen gått sammen om å lage et nytt åpent møte. Hvem som skal sitte i panelet, og hvem som skal lede debatten er foreløpig en hemmelighet.

- Men det er helt vanlige mennesker med litt forskjellig bakgrunn, sier Strimp.

Hun legger til at Karin Danielsen er med på grunn av sitt store nettverk og engasjement.

Erfaringer

- Dette er et åpent møte, og en del av vårt tirsdagsbibliotek. Terskelen for å være med er veldig lav, det stilles ikke noe krav til at man må delta, man kan bare være tilstede og høre på. Men hvis det er noe man lurer på, så kan man kanskje få svar på det her, sier Dagfinn Gjerde.

- Vi er jo alle grenseboere med forskjellige erfaringer, og vi har alle noe vi lurer på eller kan svare på. Når jeg ser på engasjementet på møtet vi hadde under Litteraturfestivalen, og alle spørsmål folk stiller på flere forskjellige relevante nettsider, så tror jeg dette kommer til å bli veldig vellykket, sier Nina Strimp.

Ungdom

Og hun legger til:

- Selv om det er vi gamlinger som forteller om dette møtet håper vi mange unge folk kommer. Unge mennesker ser på ting litt annerledes enn vi litt eldre gjør, og dette møtet er åpent for alle.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no