24. okt
RÅDHUSPLASSEN: Verken plan- og utviklingssjef Håvard Lund (til venstre) eller leder for utvalget for plan og samferdsel, Kurt Wikan, er i tvil om at den delen av Kirkenes sentrum som Rådhusplassen 1 ligger, trenger en fortetting.
 
Hvordan vil du at byen skal se ut?
Sør-Varanger kommune sender nå detaljreguleringen for Rådhusplassen 1 ut på en seks ukers høring. - Vi ønsker oss innspill fra alle som måtte ha en mening om utbyggingen i sentrum, sier plan- og utviklingssjef Håvard Lund.

Publisert: 21.sep.2013 15:19
Oppdatert: 23.okt.2017 11:17

Planforslaget Rådhusplassen 1 omfatter flere formål og tilrettelegger for utvidelse av det eksisterende kjøpesenteret, forretninger, nytt kultur- og konferansesenter med hotell, bolig og næring samt parkering.

Enstemmig

Torsdag banket enstemmig utvalg for plan og samferdsel detaljreguleringen videre. Nå venter en seksukersperiode med innspill.

- Vi får den nok tilbake. Det blir flere muligheter til å ha en formening om reguleringen da, sa Karine Emanuelsen (Ap).

Et samlet utvalg ønsker sammen med plan- og utviklingssjef Håvard Lund at forslagsstiller vil holde et orienteringsmøte om detaljforslaget.

- Det blir vanskelig å pålegge dem dette, sier Lund.

- Kommunen burde oppfordret forslagsstiller om at et orienteringsmøte blir holdt i lag, sier Nina Danielsen (H).

- Vi har fått kritikk for at vi ikke har gått aktivt nok ut i mediene. Nå skal vi bruke de seks ukene til å komme med gode innspill. Denne saken er så stor og omfattende at det kan være muligheter for at de seks uker med høring også må utvides. Mange må mene noe om dette detaljforslaget, sier Emanuelsen.

Utseende

Ifølge Lund og utvalgsleder Kurt Wikan (Sp) er detaljforslaget viktig for framtidens Kirkenes sentrum.

- Den er viktig for utseende til denne del av sentrum, sier Wikan.

- Det er ingen tvil om at denne siden av sentrum trenger en fortetting og forskjønning. Folk må komme ut og si om forslaget innebærer for mye eller for lite utnyttelse av området. Jeg har forventninger om at folk kommer med sine synspunkter under høringsperioden. Nå er tiden inne, sier Lund.

- Nå går vi ut med et sterkt ønske om at folk må komme med alle innspill de måtte sitte inne med. Folk må forstå sin besøkelsestid og komme med innspill mens det ligger ute på offentlig ettersyn. Ikke som med gymnasbygget og komme med sine synspunkter etter at alt er godkjent, sier Wikan.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no