10. des
HUSLY: Nå har nesten alle av Øystein Hansens elever fått ett sted å bo.
 
Hybelsituasjonen begynner å løse seg
– Men så teller vi nå også 2. oktober, sier rektor Øystein Hansen ved Kirkenes videregående.

Publisert: 03.okt.2015 21:00
Oppdatert: 23.okt.2017 10:56

Siden skolestart har mangel på hybler for borteboende elever vært et hett tema. Nesten to måneder etter skolestart, ser de siste brikkene ut til å falle på plass.

Fortvilelse

Rektor Hansen kunne i august fortelle om fortvilte foreldre som tok kontakt med skolen til sine unge håpefulle. Enkelte valgte faktisk å ikke la ungdommene sine begynne i Kirkenes denne høsten. Da Sør-Varanger Avis først skrev om saken, stod om lag 50 elever uten et sted å bo. - Da hadde skoleåret allerede vart en uke.

Saken ble tema under valgkampen og Fylkesråd for kompetanse, Johnny Ingebrigtsen (SV) tok tak i saken, og det ble jobbet med å få «bostedsløse» elever inn på det gamle Turisthotellet i sentrum. Dette ble det imidlertid ikke noe av, da fylkeskommunen ikke har råd til miljøarbeidere.

Det ble så gitt flere hjemler til såkalt vertsfamilieordning og dette er et av tiltakene som nå ser ut til å avhjelpe situasjonen.

Alle får

Per fredag formiddag var det fire elever som bodde midlertidig. For eksempel hos venner og kjente.

– Dette er løsninger som ikke varer hele skoleåret, forteller Hansen.

I tillegg er det to elever som har meldt fra om at de bor for dyrt. De fire siste elevene har fått plass i vertsfamiliordningen.

– Vi har også noen elever som er i ferd med å gjøre ferdig sitt skoleløp i høst. Disse bor i hybelhuset, så da får vi ledige plasser der, forteller han.

Beredskap

Selv med høstens erfaringer, er det lite skolen kan gjøre for å unngå at det samme skjer neste år.

– Vi vil be om å få beholde de ekstra vertsfamiliehjemlene vi har fått i høst. Ellers har vi de hyblene vi har. Det er det vi rår over. Vi får bare jobbe på slik vi har gjort i høst, og stille med beredskap i gymsalen, forklarer Øystein Hansen.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no