15. okt
FERDESMYRA: Som vadsøværinger flest har Dunkelzeit, Jørgen Jakola Jørgensen på piano og Morten Boland Jørgensen på bass, et spesielt og nært forhold til Ferdesmyra. Vise fra Ferdesmyra er en hyllest til myra. (Foto: Stian F. Didriksen).
 
Hyllest til Ferdesmyra
Duoen Dunkelzeit fra Vadsø hyller Ferdesmyra i en ny innspilling som nå er klar. Nå lover de flere hyllester til steder rundt Varangerfjorden.

Publisert: 30.jul.2013 08:15
Oppdatert: 23.okt.2017 11:02

«Vise fra Ferdesmyra» er en lettere tilbakelent og stillferdig jazzete vals, som preges av Jørgen Jakola Jørgensens piano og Dunkelzeit-kollega Morten Boland Jørgensens bass. Hyllesten til myra er blitt til i Harald Devolds studio i Neiden.

- For oss vadsøværinger er jo Ferdesmyra en kjær myr som vi må kjøre på hver gang vi skal til Kirkenes. Vi er jo utrolig glade i den myra. Den uttrykker en ro og harmoni som uendelig lett å like, sier bassist Jørgensen.

Folkelige viser

«Vise fra Ferdesmyra» ligger nå ute på Spotify. Valsen ble til etter at vadsøduoen fant noen opptak av noen folkelige viser.

- Hyllesten til Ferdesmyra er en av en håndfull låter.

Opptakene ble liggende i en skuff, men tatt opp igjen når Jørgensen og Jørgensen fant tid og hadde overskudd til å gjøre noe med dem.

- Vi fant ut at de ikke låt så aller verst. Dermed gikk vi videre i prosjektet. Hyllesten til myra er blitt både god og luftig og endepunktet av Taigaen verdig.

Morten Boland Jørgensen lover mer godbiter derfra.

- Ja, vi har åtte til låter av tilsvarende produkter, som hyller området. Dette handler om identitet og stolthet for oss.

I 2010 forsøkte Dunkelzeit å gjøre noen innspillinger. Dette gikk ikke så bra.

- De ble gjort med spolebånd. Dette ble både organisk og bra, men vi synes selv at vi spilte for dårlig. Ønsket var jo at vi skulle spille dette inn live. Dermed rigget vi det opp i stua mi, en natt i november 2011, for at vi ikke skulle bli forstyrret av tunge lastebiler utenfor stuevinduene. Det ble bra.

Live i Kirkenes

Mens Morten er hobbybassist, med fast jobb i Varanger kraft på dagtid, er Jørgen proff med pianoutdannelse fra Performing Art i Leeds. Han har jobbet i kulturskolen i Vadsø, men måtte slutte på grunn av nedskjæringer.

Nå vil duoen med det tyske mørketidsnavnet ut med musikken sin. De kommer gjerne til Kirkenes med sin tradisjonsmusikk fra Øst-Finnmark, for å spille live med hyllester til Ferdesmyra og andre steder i regionen.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no