12. des
ÅPNET: Leder Hans Møllebakken, Steinar Wikan og generalsekretær i DNT, Nils Øverås, åpnet i helga DNT-hytte nummer 531, den første i Sør-Varanger siden andre verdenskrig.
 
Hytte nummer 531 åpnet
Generalsekretær i Den norske turistforening, Nils Øverås, «klippet snora» utenfor Bjørnhytta ved Lille-Sameti og erklærte hytte nummer 531 for åpnet.

Publisert: 24.jun.2016 10:30
Oppdatert: 23.okt.2017 11:05

Forfatter, lokalhistoriker, bjørneforsker og Pasvik-patriot Steinar Wikan stod for den offisielle åpningen sammen med DNTs generalsekretær Nils Øverås og turlagets leder Hans Møllebakken. I tillegg møtte medlemmer av turlaget, rådmann og varaordfører fra Sør-Varanger kommune, samt representant for Finnmark Friluftsråd på arrangementet, skriver Dag Norum i en pressemelding fra turlaget.

Høytidelig

Generalsekretær Nils Øverås ønsket turlagshytte nummer 531 i Norge lykke til, og understreket den store dugnadsånden som gjøres i hele Norge for å realisere, og drive alle disse hyttene.

Varaordfører Lena Bergeng berømmet den innsatsen turlaget i Sør-Varanger gjør. Spesielt i tilknytning til deres turprogram, samt det gode samarbeidet de har med kommunen når det gjelder tilrettelegging for friluftsliv i Sør-Varanger.

Leder i turlaget Hans Møllebakken trakk fram de økte aktivitetene til turlaget de siste årene. Sør-Varanger Turlag er det turlaget i Norge som har hatt størst medlemsøkning det siste året og passerte i år over 250 medlemmer.

Historisk

Den nye hytta ligger midt i Pasvikdalen like ved Lille-Sameti. På sommeren går det skogsbilvei 15 km fra Øverli i Pasvik til parkeringsplassen hvor det er ca. 500 meters gange på tursti til hytta. Til åpninga hadde rundt 20 mennesker funnet veien.

Da Svanvik Turiststasjon brant i 1944, ble den ikke bygget opp igjen. Bjørnhytta ved Lille-Sameti er den første hytta til Turistforeningen siden krigen.

De som vil leie hytta kan hente nøkkel på Kirkenes Politistasjon eller på Svanvik Grensestasjon.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no