15. nov
(Illustrasjonsfoto)
 
I fengsel for seksuelle handlinger mot datter
Mann fra Sør-Varanger ble dømt til 75 dagers fengsel i tingretten onsdag for seksuell handling mot mindreårig datter.

Publisert: 15.des.2014 19:30
Oppdatert: 23.okt.2017 10:45

Mannen fra Sør-Varanger var dømt for to forhold med litt over tre års mellomrom i tingretten. Den ene delen av dommen dreier seg om å ha foretatt seksuell handling med et barn under 16 år. Da mannens datter var 13, befølte han henne to ganger utenpå trusa.

Senere, da datteren var 16, forlangte han at datteren skulle ta av seg genseren. Han uttalte at «hun måtte kunne vise seg naken for ham også når hun har samleie og viser seg naken for andre gutter» eller liknende.

Nektet

Det var datterens beskrivelse av hendelsene som mannen først og fremst ble dømt på. Ingen hadde direkte bevitnet hendelsene, men sju vitner stilte i retten. Mange av disse var vitner som datteren hadde beskrevet hendelsene til.

Når det gjaldt befølingen da hun var 13, hadde datteren fortalt at hun konfronterte faren et par dager etter at det skjedde. Da hadde faren nektet for å ha gjort noe slikt, og han hadde ifølge henne sagt at dersom han hadde gjort noe mot henne, måtte han ha gjort det mens han sov.

I tingretten nektet faren både for å ha gjort det, og for å ha blitt konfrontert med episoden. Men datterens beskrivelse av hendelsene var sammenhengende nok til at retten trodde på henne.

Mannen innrømmet å ha bedt datteren ta av seg genseren, men han mente det ikke lå noe seksuelt bak det. Datteren hadde imidlertid fortalt om flere episoder som mer enn antydet at faren var seksuelt tiltrukket av henne. Dette var underbygd av vitneforklaringer og SMS-meldinger fra mannens telefon.

Datteren var også svært preget av hendelsen da hun var 16, ifølge vitneforklaringer.

Ikke erstatning

Mannen fikk den fengselsstraffen aktor ba om: 75 dagers ubetinget fengsel, med fem dager i fratrekk fra da han satt i varetekt. Retten fant det skjerpende at handlingene hadde skjedd med hans mindreårige datter.

Aktor ønsket også at mannen dømtes til å betale erstatning til datteren etter rettens skjønn. Den dømte måtte betale saksomkostningene, men retten fant ikke at det var grunnlag i loven for å dømme erstatning.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no