21. okt
VARIERT: Bernt Nilsen og Ben Arne Sotkajærvi har plukket ut en rekke motiv for å se hva som selger. (Foto: Håvard S. Mækelæ)
 
I gang med fast fotosalg
Hobbyfotografene Ben Arne Sotkajærvi og Bernt Nilsen har funnet seg et sted å selge bildene sine. De håper å treffe både turister og hjemreisende lokalbefolkning med naturfoto.

Publisert: 01.aug.2013 10:13
Oppdatert: 23.okt.2017 11:04

- Her blir det galleri! Jeg har printa til langt på natt, sier Bernt Nilsen idet han åpner bildekofferten. Når denne avisa går i trykken skal bildene fra Sør-Varanger være hengt opp på «Destination Kirkenes», det nye turistkontoret i byen. Både vinter- og sommerfoto, av bjørn, elg, rein, grenseskilt eller bare ren natur, henger både som utstilling og som varehylle. De to hobbyfotografene Bernt Nilsen og Ben Arne Sotkajærvi satser nemlig på å få solgt det de trykker. Og de er glade for muligheten.

- Det har ikke vært noe fast sted å selge lokale bilder på før, mener Nilsen.

Planen er å skape et tilbud til turister og fastboende.

- I tillegg til turistene er det også en del hjemvendte folk nå under Kirkenesdagene, mener fotografene.

Turistinitiativ

Turistkontoret «Destination Kirkenes» åpnet for litt under to uker siden, drevet av Karin Johnsen. Det var hun som tok kontakt med fotografene for å få noen bilder på veggen.

- Det er bra at hun tar initiativ, kommenterer Nilsen.

Både Sotkajærvi og Nilsen har vært aktive som fotografer i lang tid. De to sier ikke nøyaktig hvor lenge de har holdt på, men begge har drevet med foto siden ungdomsskolen.

- En halv mannsalder, sier de. Blant annet igjennom Sør-Varanger fotoklubb har det blitt en del turer ut i naturen, og dermed hadde disse to fotografene akkurat det Karin Johnsen var ute etter.

- Hun er veldig opptatt av at det skal være ekte. Ikke noen troll eller kunstig midnattssol, sier Nilsen.

Testing

Ingen av de to fotografene er helt ukjente med bildesalg fra før. De har fått spørsmål kjøp av foto som de har tatt igjennom fotoklubben, og Bernt Nilsen har drevet med panoramafotografering og foto fra helikopter. Men dette blir det første organiserte salget deres.

- Vi prøver med litt forskjellige motiv nå i begynnelsen for å se hva som fungerer. Vi har trykt opp bildene i to størrelser, og lager et opplegg etter hvert, slik at folk kan bestille bilder som ikke er her, sier Nilsen.

- Vi kan også variere bilder etter årstiden, legger Sotkajærvi til.

Fotoutstillingen er ikke nødvendigvis det siste Karin Johnsen har i kikkerten for «Destination Kirkenes».

- Jeg har et par sjeler til i kikkerten, sier hun. Men hva det dreier seg om er hemmelig foreløpig.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no