9. des
ER MED: I grenselands regissør, Aleksander Olai Korsnes, er med på kinoturnéen i Russland. (Foto: Birgitte Wisur Olsen)
 
«I grenseland» på Russlands-turné
Seks kortfilmer fra TIFFs Film fra Nord-program skal på turné til Russland nå i april, blant dem er «I grenseland» valgt ut.

Publisert: 14.apr.2015 14:51
Oppdatert: 23.okt.2017 10:49

Aleksander Olai Korsnes sin film spilt inn i Sør-Varanger i fjor sommer vises i syv russiske byer, fra Murmansk til Moskva.

De utvalgte er «Guodohit» regissert av Ken Are Bongo og Elle Márjá Eira. «O.M.G.» (Oh maigon girl ) regissert av Marja Bål Nango. «Amasone» regissert av Marianne Ulrichsen. Andreas Thaulows «Fallet». Cristina Picchis «Zima» og altså «I grenseland» regissert av Aleksander Olai Korsnes.

- Den arktiske naturen er et fellestrekk i alle de seks filmene i programmet, som har fått tittelen «Into the Wild». De færreste av oss som lever i Nordområdene lever av og med naturen lengre. Men selv om mange av oss bor i byer og lever moderne liv, er naturen fortsatt nær oss. Klimaet skifter, årstidene, lyset skifter, skriver Tromsø Internasjonale Film Festival (TIFF) i en pressemelding.

Fellestrekk

- Landskapet som en karakter er et fellestrekk for filmene i dette programmet. I seks kortfilmer beveger vi oss gjennom årstidene og landskapene, fra midnattssol til iskald vinter, fra byer til små steder og storslått natur. Vi møter menneskene som er formet av disse omgivelsene og får ta del i deres historier. De allmenne historiene kommer gjerne fra det helt lokale. Til sammen får vi en gjenkjennelig fortelling om våre liv i nord.

Svarer

To av regissørene med filmer i programmet skal være med på turneen. Aleksander Olai Korsnes og Marja Bål Nango. Regissørene holder innledning og er med på å svare på spørsmål fra publikum etter visningene.

Filmene vises i Moskva, Murmansk, Apatity, Arkhangelsk, Severodvinsk, Petrozavodsk og St. Petersburg.

Det er fjerde året på rad Tromsø Internasjonale Filmfestival med støtte fra Barentskult sender filmer fra festivalens Film fra Nord-program på turné til Russland.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no