9. des
SVÆRT: DreamHack Summer samlet 30 000 data- og spillinteresserte.
 
Ida på verdens største LAN
– Det var svært, varmt og lukta av energidrikke slo i mot deg.

Publisert: 06.jul.2015 11:45
Oppdatert: 23.okt.2017 10:52

Slik beskriver Ida Bednarczyk sitt første møtet med DreamHack, verdens største LAN og møteplass for esportutøvere, datanerder og cosplayere.

Folksomt

Hun vant en Facebook-konkurranse i regi av butikkjeden Komplett, og fikk dra nedover sammen med kjæresten Morten Hansen og 200 andre.

– Vi tok fly til Oslo. Derfra var det satt opp busser til festivalområdet i Jönköping i Sverige.

Bednarczyk stilte med laptop, mens Hansen hadde med seg stasjonær PC. Dermed ble det litt logistikk for å få med seg alt.

– Jeg hadde med meg alt i bagasjen i forskjellige kofferter, men noen av komponentene tok jeg ut og hadde i håndbagasjen, forteller han.

Fire busslaster med 200 personer, er allikevel bare en liten del av dem som tok turen til eventet som gikk over fire dager.

– Det var vel registrert rundt 30 000 personer totalt, forteller Bednarczyk. Hun og Hansen fikk plasser i hovedsalen. Bare der var det rundt 5 000 mennesker med hver sin datamaskin.

Mye liv

Men et LAN handler om mye mer enn å koble sammen datamaskinene og spille sammen. I hovedsalen var det scene med forskjellige show på dagene og konsert på kveldene.

– Det var mange forskjellige DJ-er som spilte. Og når konserten begynte, var det nesten ikke mulig å høre hverandre i headsettene, forteller hun.

Ida kjente ikke så mange av artistnavnene, men forteller at selveste nittitallshelten Dr. Bombay var å se på scenen.

– Det var også mange forskjellige stands man kunne gå og se på og teste nye spill, forteller hun. I tillegg var det et stort cosplay-show.

For dem som er ukjent med denne hobbyen eller kunstformen, dreier cosplaying seg om å kle seg ut som en bestemt rollefigur. Ofte fra dataspillverdenen.

– Det var veldig høyt nivå på cosplayingen på DreamHack. Mange hadde laget flotte kostymer og sikkert brukt mange penger forteller Bednarczyk som også møtte Yaya Han, - en kjent cosplayer fra USA.

– Det handler mye om bare å gå rundt å se på livet, tilføyer Hansen.

Også profesjonelle konkurranser i dataspill, - eller esport er en stor del av arrangementet.

Mye næring

Når man tilbringer dager i strekk i en mørk hall, er det viktig med tilstrekkelig næring, og også her innfridde DreamHack, med mat av forskjellige varianter til en rimelig penge.

– Du hadde forskjellige boder med for eksempel pizza og thaimat. Det var også en tacobuffét. Kanskje ikke det sunneste, men det gikk an å få seg en salat da, sier Bednarczyk.

Ellers hadde også Komplett stilt opp med noe å drikke og bite i.

– De hadde med to-tre paller med potetgull og flaskevann, forteller hun.

Begge er klare på at det var et veldig profesjonelt arrangement som var veldig gjennomtenkt.

– Det var vakter over alt, og når du skulle finne deg et sted i sovesalen, fikk du anvist plass av vaktene slik at alle fikk plass. Det var også en ekstra sovesal bortenfor området. Der hadde de lagd en video som viste hvor man skulle gå, forteller hun.

Finnmarks største

Både Bednarczyk og Hansen er involvert i TanaLAN. Dette er det største LAN-et i Finnmark og har hatt opptil 122 deltakere. Hansen er også leder for dette arrangementet som foregår i palmehelga hvert år.

– Det var liksom litt derfor vi meldte oss på konkurransen om å reise til DreamHack også, forklarer Bednarczyk. Da fikk vi også se hvordan et skikkelig stort LAN drives, avslutter hun.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no