22. okt
RYDDET: Dispensere for hånddesinfiseringsmiddel er nesten det eneste sporet igjen etter transittmottaket i Fjellhallen.
 
Idretten får Fjellhallen tilbake
I løpet av denne uka vil man trolig være ferdig med å rydde i Fjellhallen etter at det har vært brukt som transittmottak for flyktninger.

Publisert: 05.jan.2016 14:48
Oppdatert: 23.okt.2017 10:59

Det har ikke kommet flyktninger til Sør-Varanger over Storskog siden 30. november i fjor. Dermed er behovet for lokaler til å ta i mot dem nesten blitt borte.

Tilbake

- Avtalen mellom kommunen og UDI er nå opphevet. Vi prøver å sette Fjellhallen i stand til bruk for befolkningen til det den egentlig skal brukes til så snart som mulig, sier ordfører Rune Rafaelsen.

Han forteller at det har blitt jobbet på spreng for å rydde Fjellhallen, og allerede i forrige uke kom de første flyttelassene med utstyr fra Barentshallen på Hesseng.

Måtte avlyse

Barentshallen ble tatt i bruk av de klubbene som ble berørt av at Fjellhallen ble brukt som transittmottak; Turnforeningen, KIF Håndball, Badmintonklubben og Kirkenes Atletklubb.

Badmintonklubben ble nødt til å avlyse Barents Open-turneringen som skulle gått i Fjellhallen 24. og 25. oktober, men ville snakke med forbundet om det var mulig å sette opp turneringen i løpet av våren.

Neste uke

Fjellhallen ble først satt opp med 150 sengeplasser, men ble økt til 200 sengeplasser i november, på grunn av den store flyktningestrømmen over Storskog. Med vakter og ansatte i turnus var det nærmere 40 mennesker i arbeid med å drive transittmottaket i Fjellhallen.

Nå er hallen for det meste ryddet og ordfører Rune Rafaelsen tror man skal bli ferdig i løpet av uka, slik at idrettslagene kan få begynne å trene i hallen igjen.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no