22. okt
KIF-HIL: Kirkenes og Hessengs minijenter møtes til dyst. (Alle Foto: Birgitte Wisur Olsen)
 
«Ikke bare artig, men skikkelig artig!»
Kamp følger neste kamp tett i tett. Her er stadig nye lag og nye utfordringer.

Publisert: 10.jun.2013 10:57
Oppdatert: 23.okt.2017 10:50

- Gøy å treffe andre lag, stråler Bjørnevatn-spillere etter å ha møtt Tana til dyst i Bjørneparken lørdag.

- Ikke bare artig, men skikkelig artig, ler guttene og har ikke tid til å prate mer. Treneren minner om at neste kamp venter allerede, så det er bare å springe av gårde.

Inne i speakerbua leser Randulf Hølvold opp den ene kampen etter den andre. 24 lag er med i minimygg og mygg, og 13 lag i lillegutter og lillejenter. Her er Bølgen, Norild, Tana, Sandnes, Bjørnevatn og Hesseng.

Dugnad

Fra Bjørnevatn ser det ut til at nesten hele bygda er i arbeid. Dommerne er rekruttert fra gutte- og jentelagene og her er full trøkk med masse dugnadsjobb når 56 kamper skal spilles. For nesten alle lag spilte fem kamper hver, og noen fire kamper hver. Inne imellom skal spillere, trenere og tilskuere trakteres med vafler, kaker og pølser. Full fest i solskinnet i Bjørneparken.

Randulf Hølvold er spesielt fornøyd med at de har klart å få rene klasser i turneringen. Det vil si at de samme årsklassene treffer hverandre og at det spilles med rene jente- og guttelag.

Rene lag

- Det er et mål vi har hatt gjennom mange år. For vi har erfart at det er veldig viktig at jentene får spille på rene lag. Da får vi flere jenter med, forklarer han.

Lite gøy selvsagt også dersom en må spille mot gutter som er mye eldre og kanskje tape med mange mål.

- Vi har jobbet internt i klubben, tidligere var det kultur for å spille med miksede lag. Da de som er 16,17 år nå begynte å spille var det miksede lag.

De yngste har ikke seriespill. Dermed blir det desto viktigere med seriespill. Nytt av året er at det også blir turnering for de minste til høsten. Første september blir det ny storturnering i Bjørnevatn.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no