23. okt
BUSS: Boreal Transport Nord sliter med punktligheten flere steder i Sør-Varanger.
 
Ikke bare på Prestøya Boreal sliter
Skolebusskjøringen på Prestøya er ikke det eneste som Boreal Transport Nord sliter med å levere.

Publisert: 16.jan.2015 13:58
Oppdatert: 23.okt.2017 10:46

Skal vi tro reaksjoner etter torsdagens artikkel om skolebusskjøringen på Prestøya, som fortsatt ikke fungerer, bare få måneder etter at Boreal lovte bot og bedring, så er det også andre steder som sliter.
En mor skriver på Facebook;
«Det er ikke bare Prestøya det er problemer med bussruta. Jeg har ikke tall på alle gangene guttene har kommet for sent på skolen på grunn av at bussen kjører lenge før rute forbi Sandnes og Hesseng. Når de kommer seg på neste buss, har de fått beskjed om at de ikke kan bruke busskortet fra skolen fordi det er for sent på dagen. Jeg har ringt Boreal og klaget, men får bare til svar at «han skal ta det opp med sjåførene igjen». Det har også skjedd flere ganger at bussen kjører rett forbi dem, selv om de står godt synlig.»
En annen skriver;
«Hva med at foreldrene bestiller Taxi hver gang bussen uteblir og sette regningen på Boreal. Jeg vet det er gjort her på Hesseng når bussen er kjempesein eller «glemmer» å kjøre ruta. Tenker det gir fart i hjernebarken. Tenker ledelsen blir fort lei av å betale regninger og gir de aktuelle sjåfører beskjed om skjerpe seg.»

Skriftlig beskjed

Trafikkleder for Boreal Transport Nord sitt kontor på Hesseng, Stein Rune Niska, sier at de får en del henvendelser på busser som kommer før eller etter rute eller ikke i det hele tatt.

– Vi får noen telefonhenvendelser, men vil helst ha klagene skriftlig for å få gjort noe med dem. For å bli bedre og få tatt dem opp med de rette sjåførene, så er vi avhengige av at disse klagene kommer inn til oss, sier Niska.

– Her er det snakk om sjåfører som «glemmer» ruta. Er dette mulig?

– Det er ukjent for meg. Men som sagt, jeg må få greie på det for å få gjort noe med det. Når det gjelder skolebarnskjøringen så er den en stor del av vårt arbeidsområde, men vi begynner også å slite når vær- og føreforholdene gjør at vi ikke kommer oss fram dit vi skal. Sikkerheten for buss, sjåfører og passasjerer er det viktigste, mye viktigere enn tiden. Det ber vi alle om å være oppmerksomme på, sier Niska.

Prestøya løst

– To ganger har vi hatt oppslag på skolebarna på Prestøya som fortsatt går til bussholdeplassen usikre på om bussen kommer. Kan du love disse at det vil bli bedre?

– Ja, denne saken skal være løst nå når vi får satt inn en buss fra Neiden. Men her og andre plasser er det viktig at vi får beskjed om bussen er sein, for tidlig, eller ikke kommer, sier Niska.
Fungerende ordfører i Sør-Varanger kommune, Tove Alstadsæter (H) sier at hun på vegne av kommunen har tatt kontakt med Finnmark fylkeskommune, som har ansvar for skoleskyssen.

– Vi kan ikke ha en situasjon hvor dette ikke fungerer, slik som på Prestøya. Derfor har jeg fått administrasjonen i kommunen til å ta kontakt med fylkeskommunen, slik at dette blir fulgt opp i forhold til de som skal levere skolebuss-kjøringen, sier Alstadsæter.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no