6. des
MEDIUMSHOW: Fornøyd arrangør Nina Danielsen omgitt av veilederne Irmelin Lundstad (til venstre) og Vigdis Granli. (Foto: Jørn Fossmo).
 
Ikke engler, men åndeverden
Omlag 50 mennsker, de fleste av dem jenter, hadde møtt opp på mediumshow fredag kveld på Thon Hotel. Latteren satt løst i salen, og det virket som om de koste seg. Men om publikum fikk kontakt med åndeverden, skal være usagt.

Publisert: 21.sep.2016 05:00
Oppdatert: 23.okt.2017 11:08

Det var i alle fall et mål for lederne i mediumshowet, Irmelin Lundstad og Vigdis Granli. Selv om slike store forsamlinger ikke er egnet til å eksponere noen eller gjøre dypdykk, mente de at denne var en fint sted og at folk i salen var åpen.

- Vi kanaliserer og oversetter fra åndeverden, forteller de to damene. Dette er et slags lavterskel tilbud, litt ufarlig, en slags healingsprosess. Vi vil at publikum skal komme i kontakt med det gode i åndeverden og få mer energi til å ta vare på seg selv, sier de.

Og så brukes mye humor. Dette er ikke noe skummelt. Ifølge instruktørene kan en gjennom åndeverden komme i kontakt med de avdøde, gjerne nærmeste i familie eller andre. Disse , men også andre, kan fungere som såkallte guider som vil hjelpe en i livet når en trenger det. Åndeverden kommer med råd. Og gjennom kontakten med åndeverden finner en tilbake til seg selv.

Lettere å prate om

- Flere og flere opplever at noen snakker til dem. De kjenner og føler det. Det er mer mellom himmel og jord enn vi vet helt sikkert. Sjelen forlater kroppen når en dør, sier de og understreker at ingen kan motbevise at det fins et liv etter døden, forteller Irmelin Lundstad.

- For mange som er i kontakt med åndeverden, kan det bli lettere å forsone seg med døden

- I dag tør vi prate mer om dette vi forbinder med overnaturlighet og ånderlige. Folk er blitt med nysgjerrig. Flere serier i fjernsynet, blant annet «Åndenes makt», har gjort dette stuerent. Før var døden noe en gjemte bort, noe vi ikke pratet så mye om. Nå er flere og flere mer åpent om dette.

Voksende interesse

Deltaker Nina Danielsen nikker bekreftende.

- 50 tilstede på en fredag kveld midt i jakt- og hyttetida, forteller at dette interesser mange. Og nå også en mer voksen gruppe. Det er også artig at flere menn blir interessert i dette, sier Danielsen, en av de lokale som har vært med på å legge til rette for seansen og legger til at det var også kommet mange fra Vadsø for å oppleve mediumshowet.

- Personlig syns jeg dette er spennende å være med på slikt. Folk er mer opptatt av dette i dag. Det er ingen tvil om at interessen er voksende. Også Alternativ Messe har flere besøkende for hvert år. Det virket som at de fleste var fornøyd, ihvertfall de som fikk litt kontakt med åndeverden.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no