7. des
- LYKKE TIL: Ordfører Rune Rafelsen er overrasket over et toppmøte om flyktningsituasjonen uten at Sør-Varanger er med, men ønsker KS lykke til.
 
Ikke invitert til flyktningmøte
KS arrangerer flyktning-toppmøte mellom kommuner og regjeringen neste uke. Sør-Varanger er ikke stor nok.

Publisert: 21.nov.2015 13:19
Oppdatert: 23.okt.2017 10:57

Kommunenes interesseorganisasjon, KS, har sendt ut invitasjon til de store kommunene i landet, 14 i tallet, til en rundebordskonferanse om flyktningsituasjonen. Dette er et møte mellom de store kommunene og regjeringen der både statsminister Erna Solberg og tre av hennes ministre står på talelisten.

Kommunene som er invitert er Oslo, Bergen, Trondheim, Stavanger, Sandnes, Kristiansand, Tromsø, Bodø, Arendal, Ålesund, Skien, Bærum, Fredrikstad, Drammen.

Tema er utfordringer for kommunesektoren, innkvartering av asylsøkere, omsorgssentre og bosetting, i tillegg til erfaringer fra Oslo, Stavanger og Trondheim.

Sør-Varanger er ikke blant de store kommunene i landet, men er i en spesiell situasjon når det gjelder strømmen av asylsøkere.

- Vi er en kommune som har tatt i mot 45 prosent av flyktningene det siste halve året, sier ordfører Rune Rafaelsen.

- Jeg er svært overrasket over at de ikke har noe behov for den kompetansen vi nå sitter inne med i Sør-Varanger. Det tyder på at de har stor kompetanse i KS. Jeg ønsker dem lykke til med toppmøtet.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no