5. des
BEKVEM: Både jeger- og fiskerforeningen og kjøperen er bekvem med prosessen som har foregått.
 
Ikke lyst ut offentlig for salg - selges til styremedlem
En person stemte mot da Neiden og omegn jeger- og fiskerforenings årsmøte vedtok å selge en lagerbygning for 40.000 kroner.

Publisert: 18.mai.2015 20:45
Oppdatert: 23.okt.2017 10:51

For ti år siden vedtok foreningen at bygningen skulle selges. Det ble satt som forutsetning at styret skulle godkjenne salget, og at det også skulle behandles av foreningens høyeste organ, av årsmøtet. Nå i vinter kom det inn bud på eiendommen, fra et styremedlem, og styremøtet og senere årsmøtet har godkjent salget.

– Hvorfor gikk dere ikke aktivt ut for å selge bygningen?

– Vi snakker om Neiden, med det mener jeg det ikke er så attraktivt å selge denne type eiendom her. Det ville fort kostet 10.000 til 15.000 kroner å taksere eiendommen. Vi kjøpte den selv for 5.000 kroner, og vil heller bruke pengene i garasje/lager ved anlegget vårt. Fordi vi syns det er bedre bruk av pengene, forklarer Geir Thrane. Han er leder for Neiden og omegn JFF.

Punktfeste

– En tid ble det forsøkt å gå aktivt på de som bygde ut kraftlinja. Da det ikke lyktes, ble det, som jeg sa her tidligere, vurdert sånn at vi heller ville investere pengene i klubben enn å bruke dem på å ta takst. Det er jo også godt kjent i Neiden at vi lenge har ønsket å selge bygningen, forklarer Thrane.
Lagerbygningen ble kjøpt på 90-tallet for 5.000 kroner pluss omkostninger. Den er på rundt 100 kvadratmeter og planen var å bruke bygningen til klubbhus/lager.
– Det viste seg at det var en dårlig plan. Bygningen ligger utilgjengelig til på andre siden av E6, og det ble for tungvint.

Komfortabel

Foreningslederen opplyser at saken ble tatt opp på et styremøte etter at budet på 40.000 kroner kom inn. På styremøtet ble salget godkjent, og saken gikk videre til årsmøtet der det også ble vedtatt å godkjenne salget. Dette vedtaket ble gjort mot en stemme.
– Jeg husker ikke hvem det var som stemte mot, navnet blir heller ikke protokollført. Vi er bekvem med håndteringen som har vært nøyaktig sånn som styret og årsmøtet i sin tid bestemte, poengterer Thrane.
Budgiveren, Robert Flatli, sitter i styret i Neiden og omegn JFF.
Han forklarer at bygningen skal brukes til private formål, og at det er tatt forbehold i budgivningen da det er behov for å få et noe større areal enn punktfestet gjelder for.
– Vi trenger å kunne komme til med lastebil og må ha en snuplass, forklarer han.

– Er du komfortabel med måten saken er håndtert på i foreningen?

– Ja, jeg er helt komfortabel med saken. Jeg har ikke deltatt i saksbehandlingen og har også trådt til side i avstemningene.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no