18. nov
PAUSE: Inger Blix Kvammen og Luba Kuzovnikova i Pikene på broen lar Spektakel få ett års pause. ? Vi har ikke kapasitet til å drive en så stor festival hvert år, sier de.
 
Ikke Spektakel i 2014
Pikene på broen har bestemt seg for å ikke arrangere Barents Spektakel neste år.

Publisert: 22.apr.2013 14:50
Oppdatert: 23.okt.2017 10:40

Siden 2004 har Pikene på broen arrangert 10 festivaler. Den ellevte kommer ikke før i 2015.

Ikke kapasitet

- Vi trenger rett og slett litt tid til å tenke oss om. Hvordan vi vil at Spektakel skal være i framtida. Festivalen har vokst seg veldig stor, og vi vil ikke gå i samme fella som andre festivaler, som må gi seg fordi det blir for stort, sier Inger Blix Kvammen.

Kvammen og Kuzovnikova sier at manglende kommunal støtte ikke er årsaken til at de tar en pause.

- Det er en del av det, men en veldig liten del. Festivalene har kostet 7-8 millioner kroner de siste årene, og kommunen har støttet oss med 100 000 kroner. Det har vært et godt bidrag, men at vi mistet den støtten betyr ikke så mye for den beslutningen vi har tatt, sier Luba Kuzovnikova.

Viktig festival

- Vi synes Spektakel er en viktig festival på mange nivåer, fra det rent kunstneriske til å belyse samfunnet og utviklingen her i nord, og til å gjøre Sør-Varanger kjent i verden. Derfor trenger vi å bruke litt tid på å finne ut hvordan vi skal fortsette å holde liv i festivalen, vi har virkelig lyst å drive med dette, sier Inger Blix Kvammen.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no