9. des
INFO: Historien om denne broa vil man blant annet finne på den nye infotavla som Bioforsk Svanhovd nå har fått lov til å sette opp. (Foto: Birgitte Wisur Olsen)
 
Infotavle med geocaching
Når Bioforsk Svanhovd setter opp infotavle på Nyrud blir den en del av et geocaching-prosjekt.

Publisert: 16.des.2014 06:51
Oppdatert: 23.okt.2017 10:45

Infotavla er en del av prosjektet som heter «Kunnskapsjakten i Sør-Varanger - geocaching», og Bioforsk Svanhovd har nettopp fått tillatelse til å sette den opp. Ettersom området er et naturreservat er det Fylkesmannen som har godkjent søknaden.

Bro fra krigen

Tavla er tenkt plassert ved stien som går fra veien og ned til elva og ruinene etter broa over Pasvikelva på Nyrud. Her skal det informeres om broa som ble bygget og sprengt under andre verdenskrig, og om betydningen av regionen, heter det i søknaden til Bioforsk.

GPS-teknikk

Prosjektet til Bioforsk er finansiert av Miljødirektoratet og meningen er å spre informasjon om natur og kulturhistorie gjennom såkalt geocaching, der man bruker GPS-teknikk og en app til mobiltelefonen for å finne steder med informasjon.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no