6. des
IKKE BEHOV: Avdelingsleder Bjørg Anita Joki i Statens vegvesen mener de har viktigere prosjekter å bruke penger på enn autovern mellom bilveier og gangveier. (Foto Martin Gramnæs)
 
Ingen krav om autovern i regelverket
Vegvesenet har ikke planer om å bygge autovern mellom Rv885 og gang- og sykkelveien der, til tross for at en bil havnet på gangveien forrige uke.

Publisert: 26.mar.2015 14:59
Oppdatert: 23.okt.2017 10:49

Under forrige ukes kollisjon på Riksvei 885 mellom Sandnes og Hesseng, havnet den ene av bilene over på gang- og sykkelveien. Det får SVA bekreftet fra politiet. Publikum har tatt kontakt med avisen fordi folk frykter for sikkerheten til både gående og syklister som følge av denne typen ulykker.

Dette forandrer ikke Statens vegvesens tidligere beslutning om å ikke sette opp rekkverk eller autovern mellom veien og gang- og sykkelveien. Heller ikke langs 70-sonen på E6 mellom Kirkenes og Bjørkheimkrysset.

Ikke krav

Avdelingsdirektør Bjørg-Anita Joki ved Statens vegvesen forteller at de vurderer saken likt som i februar i fjor. Da tok SVA kontakt med vegvesenet etter at en bil hadde kommet over på gang- og sykkelveien langs E6. Ifølge Joki er gang- og sykkelveiene satt opp etter reglene.

- Når det er to-tre meter mellom veien og gangveien, tre meter i dette tilfellet ved Hesseng, er det ikke krav om rekkverk imellom. Det er heller ikke vurdert at det er behov sikkerhetsmessig, sier hun. Dette er blant annet basert på antall trafikkulykker i området.

- Det er heller ikke nå vurdert som noen overhengende fare for at det vil skje uhell, sier hun.

- Det finnes gater med mye mer trafikk, der det bare er fortau, legger hun til.

Kostnader

Kostnadsspørsmålet har noe å si for vegvesenet i dette tilfellet. De mener det finnes bedre tiltak å bruke penger fra budsjettet på.

- Det som er viktigere er å få godt utbygde gang- og sykkelveier. Det ble nylig bygd en i Varangerbotn, og heller ikke der er det satt opp rekkverk, sier Joki.

Når det gjelder situasjoner som forrige torsdag, ser hun heller for seg tiltak rettet mot bilførere, for å få dem til å kjøre tryggere.

- De som kjører bil har ansvar for å holde seg på veien, sier hun.

Syklistrekkverk

Der det er satt opp rekkverk, er det av andre årsaker, ifølge Joki. Rekkverket mellom gang- og sykkelstien og vannet er der for å forhindre at syklister faller uti. Rekkverket nærmere E6 er der for å hindre at syklistene krysser på skrå over veien, noe de ifølge Joki hadde opplevd.

Ingen skadet

Kollisjonen på Rv885 skjedde torsdag kveld forrige uke. Da fikk en bil skrens i dårlig vær og føre, og kolliderte med en motgående bil. Denne motgående bilen hadde forsøkt å svinge unna, og havnet på gang- og sykkelveien.

Det var ingen i veien på gang- og sykkelveien akkurat da, og ingen i bilene ble alvorlig skadet. Sjåføren i den skrensende bilen ble sendt til sykehus for observasjon, men ble skrevet ut dagen etter.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no