23. okt
 
Ingen lokale å heie på under Finnmarksløpet - men show blir det
Årets løpere antas å komme til Neiden mandag, til Pasvik og Kirkenes tirsdag. Og tirsdag blir det sceneshow.

Publisert: 10.mar.2018 15:45
Oppdatert: 10.mar.2018 15:46

Fredag gikk startskuddene for årets Finnmarksløp i Alta. Det lengste av dem, FL1200-kategorien, har vendepunkt i Kirkenes som vanlig.

Det er imidlertid ingen fra Sør-Varanger man kan se etter blant årets deltakere.

- Det har vært mannefall av kjørere fra Øst-Finnmark i langdistanseklassen i år, av uvisse årsaker, sier presseansvarlig Trond Anton Andersen i Finnmarksløpet. Det er tre kjørere fra Tana i FL500-klassen, men deltakerne i det løpet snur lenge før de har forlatt vestfylket.

Ankomsttidene

Uansett hvem som deltar, blir det liv når Finnmarksløpet kommer til Sør-Varanger. I forkant av løpet laget Andersen en oversikt over når man kan regne med å se første deltaker ved de forskjellige sjekkpunktene, og i skrivende stund har han ikke sett tegn på at det blir veldig annerledes.

- Det er obligatorisk hviletid som deltakerne må ta senest i Kirkenes. I år har vi forlenget løpet med 150 kilometer, og disse kilometerne er i forkant av Kirkenes. Dermed tror jeg ingen kommer til å drøye den hvilen helt til Kirkenes, sier presseoffiseren.

Det som ellers kan påvirke tidene, er vær og vind. Men om spådommen er korrekt, er dette tidene der man kan regne med å se første hundespann:

  • Neiden: Mandag 12. mars kl. 04:00-10:00
  • Øvre Pasvik: Tirsdag 13. mars kl. 04:00-10:00
  • Kirkenes: Tirsdag 13. mars kl. 14:00-20:00
  • Neiden (på vei tilbake): Onsdag 14. mars kl. 12:00-19:00

Liveshow

Som i tidligere år, flytter Finnmarksløpet et liveshow rundt om på de forskjellige stoppestedene. I år er det joikfusion-bandet ISÁK som stiller på scenen, sammen med lokale artister. De spiller på torget i Kirkenes tirsdag ettermiddag, samtidig som det sannsynligvis ligger hunder og hviler i Paviljongparken.

Tilbake til selve løpet: I skrivende stund ligger Ola Brennodden Sunde fra Grimsbu først av FL1200-deltakerne. Mye kan imidlertid forandre seg i løpet av det flere dager lange løpet.

Her kan du følge deltakerne på kart i både det 1200 kilometer lange langløpet, og det 500 kilometer lange "kort"-løpet.

 
– Artikkelen fortsetter under bildet –
FJORÅRET: Jo Are Brennodden kom først inn til Kirkenes i fjor - men vant ikke hele løpet.
Foto: Håvard S. Mækelæ

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no