23. okt
VENTER: Finnmark fylkeskommune og Statens vegvesen jobber for å finne en alternativ løsning for veiarbeidet etter at ingen la inn anbud i forrige uke. Her er hovedutvalgsleder Geir Ove Bakken på befaring tidligere i sommer.
 
Ingen løsning for fylkesveien enda
Fylkeskommunen håpet i det lengste å ha et alternativ løsning klar for fylkesvei 885 denne uken. Men torsdag kunne fortsatt ingen løsning presenteres.

Publisert: 27.jul.2017 20:48
Oppdatert: 23.okt.2017 11:22

Det er i underkant av en uke siden det ble klart at ingen entreprenører ønsket å reparere den beryktede veien opp Pasvikdalen.

I forrige uke ble Finnmark fylkeskommune informert av Statens vegvesen om at ingen hadde lagt inn anbud på det planlagte veiarbeidet. Arbeidet det dreier seg om er strekningen fra Langvasseid til Angelmyra – en strekning på om lag 1,6 kilometer.

- Vi håper å ha en mulig løsning klar i løpet av neste uke, uttalte rådgiver Johan Rolstad ved samferdselsavdelinga i en pressmelding.

Har en plan

Men da SVA kontaktet Fylkeskommunen ved rådgiver Johan Rolstad torsdag var ingen løsning lagt på bordet.

- Vi har ikke noe konkret vi kan gå ut med nå. Det jeg kan si er at vi har vært i dialog med vegvesenet som er fagetat på veien. De ser nå på mulige løsninger, men det er ingen konkret løsning vi kan gå ut med på nåværende tidspunkt, sier Johan Rolstad som er rådgiver i Finnmark Fylkeskommune. '

Statens vegvesen ved prosjektleder Kaare Ramberg ønsker ikke å uttale seg i saken og viser til fylkeskommunen som veieier.

Ramberg er imidlertid tydelig på at de har en plan de arbeider med, men ønsker ikke å gå inn på hva det dreier seg om.

Neste uke

Til tross for at de ikke har noen løsning klar på nåværende tidspunkt, så håper Rolstad den alternative løsningen vil være klar neste uke.

- Det er planen, og som sagt har vi en løpende dialog med vegvesenet.

Flere millioner

Til arbeidet, som per dags dato mangler en entreprenør, har Fylkeskommunen bevilget 12 millioner krner. Denne summen vil gradvis øke til 17 millioner i 2020 hvor større deler av veien er planlagt å være ferdig.

I Handlingsprogrammet for fylkesveg 2017-20 står det at fylkesveg 885 er en av tre prioriterte strekninger og det er satt av totalt 58,8 millioner kroner de neste fire årene til veien opp gjennom Pasvikdalen.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no