23. okt
INGEN TELEFONER: Trond Hansen, rektor ved Kirkenes videregående skole, har ennå ikke hørt fra noen elever som mangler hybel. (Foto: Birgitte Wisur Olsen)
 
Ingen må overnatte i gymsalen
Rektor Trond Hansen ved Kirkenes videregående skole sier hybelsituasjonen ser mye lettere ut enn i fjor. De aller fleste skoleklassene er fulle, men det trengs lærere på anleggsmaskinfører-linja.

Publisert: 16.aug.2013 10:09
Oppdatert: 23.okt.2017 11:08

Det er ingen elever som har kontaktet skolen fordi de mangler hybel i skrivende stund. Det sier rektor Trond Hansen.

- Hybelsituasjonen ser mye bedre enn i fjor. Vi har ikke flere hybler enn vi hadde for et år siden, så det må bety at det private hybelmarkedet er bedre, sier rektoren. Full oversikt har han ikke før elevene er kommet til skolen.

- Men sett fra tidligere år registrerer vi at det er mye roligere, sier rektoren.

Skolen har beredskap på plass i tilfelle det skulle komme noen hybelløse elever. Om det er noen som mangler bosted, kan de høre om noen av elevene som har hybel kan ha venner boende hos seg en uke eller to. Og så har de gymsalen, der en håndfull elever ble nødt til å overnatte noen dager i fjor. Men for rektoren ser det ikke ut som at de får bruk for gymsalen i år.

- Vi vil uansett sette en annonse i avisa, der vi ber om at folk med ledige hybler tar kontakt med skolen, legger han til.

Fulle klasser

Og det mangler ikke elever på skolen. Per onsdag er det registrert 523 elever på Kirkenes videregående skole for året som kommer. Det er fullt i de fleste klassene, med dugelige ventelister.

- Påbygningsåret for yrkesfagelever har en venteliste på rundt 30 personer, sier rektoren.

Noen ledige plasser er det. Hansen registrerer tre-fire ledige plasser på studieforberedende linjer, og noen flere spredt ut over de yrkesfaglige linjene.

- Om noen er interessert, må de ta kontakt direkte med skolen, sier rektoren.

Trenger anleggslærere

Lærermassen har holdt seg stabil. Men på anleggsmaskinfører-linja vil det bli en del overtid på lærerne fremover. Skolen ser etter flere lærere der.

- Om det er noen som går med anleggsmaskinførerkompetanse, så ta kontakt med skolen, oppfordrer rektoren.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no