7. des
Fra åstedet dagen etter drapet
 
Ingen nåde i lagmannsretten
Verken helsetilstand, alder eller samarbeid hadde noe å si da dobbeldrapet var oppe i retten for andre gang.

Publisert: 13.sep.2017 13:51
Oppdatert: 23.okt.2017 11:25

60 år gamle Bengt Ronald Hansen ble dømt til 21 års fengsel i Øst-Finnmark tingrett i juni, for drapet på Pimsiri og Petchngam Songngam.

Han anket saken, og 29. august til 1. september var saken oppe i lagmannsretten. En enstemmig lagmannsrett kom fram til akkurat samme dom som tingretten.

- Brutalt og gruvekkende

Forsvarer Stein Rønning argumenterte som i tingretten for at Hansen ikke hadde planlagt drapene, men at han først bare ville skremme sin daværende kone Pimsiri med hagla.

Lagmannsdommerne trakk imidlertid fram, som i tingretten, at han hadde fulladet hagla allerede da han hentet den fra kjellerboden.

Etter å ha sittet med hagla en stund og tenkt, gikk han inn på rommet der Pimsiri og Petchngam lå, og dro av henne dyna. Det endte med at Petchngam ble skutt i ansiktet, og Pimsiri ble skutt i panna.

Forsvareren ville sammenlikne denne saken med andre drapssaker der noen hadde begått drap i et plutselig sinne. Det var ingen god sammenlikning her, ifølge lagrettsdommerne.

"Etter lagmannsrettens syn ble drapene begått på en særs brutal og gruvekkende måte, og med klare elementer av planlegging i forkant av drapshandlingene", står det i dommen.

"Lagmannsretten tiltrer tingrettens beskrivelse av drapshandlingene som rene henrettelser hvor Pimsiri først var vitne til at sønnen ble skutt og dødelig såret før hun selv ble drept med sønnen som vitne. De var totalt forsvarsløse i situasjonen og uten noen muligheter for flukt", står det videre.

Ikke formildende

Hansen hevdet både i tingretten og lagmannsretten at han ikke husket selve drapsøyeblikket, men at han hadde resonnert seg frem til at han måtte ha gjort det. Han hadde allerede godtatt å betale erstatning til de dreptes familie, uansett utfall av ankesaken.

Lagmannsretten så imidlertid ingen formildende omstendigheter. Dommerne mente hvert av drapene isolert sett ville ført til 15-16 års fengsel.

"Forsvarer anførte flere forhold i formildende retning. Lagmannsretten kan ikke se at det foreligger noen formildende omstendigheter som kan lede til en mildere straff. Det foreligger ingen tilståelse eller skylderkjennelse av betydning for verken sakens oppklaring eller retteføringen av saken. Det har vært nødvendig med full bevisføring i to instanser, og det har da mindre betydning at han har samtykket til varetektsfengsling,", slår dommen fast. Og videre:

"Lagmannsretten er heller ikke enig i at straffen skal settes ned som følge av Hansens helsetilstand eller alder. Eventuelle tilpasninger i soningsforhold hører det under kriminalomsorgen å ta stilling til."

Advokat Stein Rønning kommenterer bare at de tar lagmannsrettens dom til etterretning. Han kan ikke kommentere saken videre, da dommen ikke er forkynt for Hansen ennå.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no