6. des
AVLYST: Dette bildet ble tatt på Fjellvannet i Kirkenes på samme tid i fjor. Nå ser det ut til at badesommeren er avlyst.
 
Ingen sommer i sikte
Meteorologene venter middeltemperatur i juli under normalen, som er på rundt 12 grader...

Publisert: 03.jul.2015 21:00
Oppdatert: 23.okt.2017 10:52

Dersom du ferierer i Sør-Varanger og lengter etter sola, bør du vurdere å se etter restplasser. Sommertemperaturen og shorts-været ser nemlig ut til å la vente på seg.

Varmerekord

Det har ikke vært mye sommertemperaturer i Sør-Varanger så langt. Imidlertid var det Svanvik som hadde både høyest middeltemperatur og høyest målte temperatur i juni måned.

– 23. juni ble det målt 23, 9 grader på Svanvik. Der er det også registrert en middeltemperatur på 9,7 grader, forteller meteorolog Hanne Sigrun Byhring hos Meteorologisk institutt i Tromsø.

Normaltemperaturen ligger vanligvis på 8,8 grader. Også Kirkenes lufthavn kunne melde om høyere middeltemperatur på 8,8 grader. Normalen her ligger på 6,8 grader for juni.

Grått

Selv om juni har vært varmere enn normalen, er det ingen tegn til at sommeren skal melde sin ankomst nå i begynnelsen av juli. Denne helga meldes det om overskyet oppholdsvær med regnbyger på kysten.

– Men selv om det blir oppholdsvær, ser det ikke ut til å bli spesielt varmt. Vind fra nord og nord-vest sørger for at temperaturen ikke vil bli mer enn mellom 8 og 12 plussgrader, forteller hun.

Det samme gjelder i starten av neste uke.

Ikke oppløftende

Den samme trenden ser faktisk ut til å holde gjennom hele juli, skal vi tro månedsvarselet fra Meteorolgisk institutt på Blindern.

– Det ser ikke veldig oppløftende ut nei, kommenterer meteorologikonsulent Jan-Inge Hansen. Middeltemperaturen for juli i Finnmark ligger på rundt 12 grader, og konsulenten leser av varselet at den kan bli et par grader under i år.

– Det betyr selvfølgelig ikke at det ikke kan bli fine dager med over 20 grader, men dette varselet var ikke mye å skryte av, sier han.

– Hva skyldes dette?

– Høytrykkene ligger sør for Finnmark og da kommer det vind fra nord og nordvest, altså fra havet, og den er ikke spesielt varm, avslutter han.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no