21. okt
ETTERFORSKER: Politiførstebetjent Torstein Pettersen.
 
Ingen straff for bjørneskyting
Jegeren som i september skjøt en bjørn på kloss hold har fått medhold av politiet om sin forklaring.

Publisert: 24.okt.2015 14:11
Oppdatert: 23.okt.2017 10:57

- Det var enten bjørnen eller meg, fortalte jegeren til SVA dagen etter hendelsen i Pasvik.

Reiste seg på to

- Jeg var på jakt med hund og hadde en storfuglpatron igjen i løpet da dette skjedde. Jeg må ha hatt skikkelig uflaks. Hunden drev og krysset foran meg og plutselig ser jeg en bjørn rundt ti meter unna som reiser seg på to. Jeg klappet instinktivt sammen hagla, men ropte og skrek og viftet med armene til bjørnen for å prøve å skremme den. Men det ville den ikke. Den tok et par byks mot meg og reiste seg på to igjen. Da fyrte jeg av og traff den rett i fjeset. Den falt rett i bakken, bare halvannen meter unna meg, fortalte jegeren.

Konklusjon

Denne forklaringen har politiet sluttet seg til. Førstebetjent Torstein Pettersen sier til iFinnmark at de har undersøkt bjørnen, våpenet og ammunisjonen.

- Ut fra spredningen på haglet har vi konkludert med at den ble skutt på rundt en meters hold, sier Pettersen til avisa.

Jegeren fortalte til SVA at binna hadde to unger som dukket opp like etter at skuddet falt.

- Jeg synes fryktelig synd på ungene, men håper at de vil klare seg, sa jegeren. Det ble senere oppdaget at binna hadde tre unger, sannsynligvis årsunger.

Klare seg

Seksjonsleder for rovvilt i Statens Naturoppsyn, Lars Bendik Austmo, sier deres erfaring er at årsunger kan klare seg godt på egen hånd hvis de får beite i fred resten av sesongen og går i hi.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no