10. des
Pasvikveien ved Nyrud
 
Ingen vil fikse Pasvik-vei
Veien langs Pasvikdalen blir av lokale omtalt som «landets dårligste vei», og bærer preg av både humper og hull. Nå viser det seg at ingen har lyst til å reparere den.

Publisert: 21.jul.2017 14:40
Oppdatert: 23.okt.2017 11:22

Fylkeskommunen ble fredag informert av Statens vegvesen om at det dessverre ikke er kommet inn noen anbud, skriver de i en pressemelding.

Rådgiver for samferdsel i fylkeskommunen Johan Rolstad kan overfor SVA bekrefte nyheten.

- Jeg kan bekrefte at vi ikke har mottatt noen anbud på nåværende tidspunkt. Nå jobber vi med alternative løsninger for arbeid langs veien og håper å finne en løsning innen neste uke sier han.

Usikkerhet

Rolstad kan imidlertid ikke si noe om hvorvidt årets planlagte arbeid vil bli ferdigstilt.

- Det eneste jeg kan si er at vi arbeider med alternative løsninger, og at vi må se etter andre løsninger nå som vi ikke fikk inn noen anbud, sier han og understreker at han ikke vet noe mer på nåværende tidspunkt.

Det var anbudsåpning på alle fylkesveiene i Sør-Varanger denne uken. På fylkesvei 354 kom det inn ett tilbud, men på fylkesvei 885 kom det ikke inn tilbud, skriver fylkeskommunen i sin pressemelding.

Nå er det imidlertid usikkert om strekningen i Pasvikdalen vil bli ferdig.

Det vil først bli klart når fylkeskommunen kan legge fram sine alternative løsninger i neste uke.

Statens vegvesen ved prosjektleder Kaare Ramberg ønsker ikke å kommentere saken.

Les om innbyggernes reaksjoner: - Vi er lut lei av å vente på ny vei

Sen anbudsrunde

Rolvdstad ønsker ikke å spekulere i hva som er årsaken til at ingen har søkt om veiarbeidet langs den beryktede veien.

Under folkemøtet på Svanhovd tidligere denne måneden innrømmet imidlertid Oddbjørg Mikkelsen i Statens vegvesen at årets anbudsrunde muligens var blitt noe sen.

- Vi er enig i at vi bør være tidligere ut. Det er ulike årsaker til at vi er sene i år. Men vi gjør forberedelsene for neste år, og håper at vi får penger og de vi neste år kan være tidligere ute. Men det er ikke noe problem å bruke pengene i år, understreker hun og viser til at 1,6 kilometer skal bli gjort ferdig i 2017.

Ordføreren om Pasvik-veien:
Må stå samlet lokalt om ny vei

Prioritert
Strekningen som i år skulle gjennomgå oppgradering strekker seg fra Langvasseid til Angelmyra , og dreier seg om en strekning på 1,6 kilometer.

Fylkeskommunen har i 2017 bevilget 12 millioner til fylkesveien, og vil i perioden fram mot 2020 gradvis øke de årlige bevilgningene opp til 17.millioner.

I Handlingsprogrammet for fylkesveg 2017-20 står det at fylkesveg 885 er en av tre prioriterte strekninger og det er satt av totalt 58,8 millioner kroner de neste fire årene til veien opp gjennom Pasvikdalen.

Les også: Hull på hull på humpete Pasvik-veier

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no