18. okt
I CHILE: Ronny Ingilæ har flyttet til Chile, og har samboer og barn der.
 
Ingilæ evakuert i Chile
En bugøynesværing ble evakuert fra hjemmet sitt i Chile to ganger denne uka, på grunn av tsunamivarsel.

Publisert: 04.apr.2014 14:16
Oppdatert: 23.okt.2017 10:38

Ronny Ingilæ bor i La Serena i Coquimbo-regionen, og er dermed ikke i de områdene som ble direkte rammet av de kraftige skjelvene nord i landet denne uka.
Men da det kom meldinger om at en tsunamibølge var på tur tirsdag, måtte han og familien hans flykte.

– Vi bor omtrent 800 meter fra strandlinjen, tre meter over havet, så vi bor ikke i sikker sone. Dermed ble vi og alle som bor i nærheten av sjøen evakuert til høyden, forteller Ingilæ via epost.

Tirsdag var det et jordskjelv på styrke 8.2 utenfor Chiles nordkyst. Den førte til ødeleggelser og bølgeskader i store områder, og det kom flere mindre etterskjelv, før det natt til torsdag kom enda et skjelv på 7.8.
Ingilæ kjente ikke noe direkte til skjelvene, men på grunn av de medfølgende tsunamivarslene var han en av tusener som ble evakuert langs kysten av Chile og Peru.

– I forbindelse med skjelvet natt til torsdag fikk vi også evakueringsmelding, og fulgte opp og møtte på fjellet, forteller Ingilæ.

– Jeg og min familie har det bra. Jeg har pakket en krisebag med nødvendig utstyr i tilfelle det skulle komme skjelv her også. Men jeg må innrømme at jeg er nok den første som er ute av huset av de i alt 500 000 som bor i denne byen dersom det kommer et skjelv her. Vi som er vant med solid gråberg under føttene takler ikke like godt slike situasjoner, avslutter bugøynesværingen.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no