23. okt
VINNERNE: Fra venstre ser vi gull-laget Sør-Varanger rideklubb, representert med Lise Hallonen på hesten Dream On og Ingvild Hoseth Schultz på hesten Floristan; sølv-laget Varanger rideklubb, representert ved Julie Antonette Joki på hesten Oliver VIII og Marte Reisænen på hesten Buzy Me; og bronse-laget Nordreisa rideklubb, representert ved Ellen Sandvik Berg på hesten Bøgegårdens Lantino og Britt-Johanne Rundhaug på hesten Safir Fokke.
 
Ingvild og Lise ble NNM-mestere
Årets nordnorske lagmesterskap i hestedressur ble avholdt i Sandnes i helga. Og der ble det seier til et av hjemmelagene.

Publisert: 11.aug.2013 21:45
Oppdatert: 23.okt.2017 11:07

Ingvild Hoseth Schultz og Lise Hallonen fra Sør-Varanger rideforening, ridende på hestene Floristan og Dream On, tok lagtittelen i nordnorsk mesterskap i hestedressur i helga. Dermed har Ingvild tatt sin første NNM-lagtittel i hestesporten, mens Lise har sin andre slike tittel.
– Det gikk som håpet, smiler de to, som også får delt en pengepremie på 1500 kroner.
– Det er alltids ting vi kan forbedre. Nå må vi prøve å holde tittelen, legger de til. Nå lover det godt, for de har ikke ridd til såpass gode poeng før, ifølge dem selv.
Det var tett i teten i dressurmesterskapet dette året. Sør-Varanger rideforening fikk 255,278 poeng etter at duoen hadde gjennomgått to oppvisninger hver, én på lørdag og én på søndag. Andreplassvinnerne, Varanger rideklubb lag 1, hadde 252,107 poeng. Tredje plass gikk til Nordreisa, den eneste klubben fra Tromsø som hadde vist seg på dette nordnorske mesterskapet.

Presisjonssport

Dommere innhentet fra Bærum og Bergen dømte lagene i hvor godt rytterne førte hestene, og hvor godt hestene lystret ordre idet de gikk igjennom en rekke hesteøvelser. For en utenforstående ser kanskje ikke denne dressursporten så engasjerende ut: Hver opptreden på dette nivået består rett og slett av å føre hesten smidig igjennom det som ser ut som enkle øvelser. Hesten går blant annet fra trav til gallopp, innom noen egne triks som å gå sidelengs eller baklengs, og føres i et åttetall rundt banen. Men dette er en presisjonssport.
– Det er relativt komplisert. Rytterne har et program med bestemte punkter som de skal igjennom. Det skal se så lekende lett og vakkert ut som mulig. Rytteren skal være i harmoni med hesten, og selvfølgelig skal de få til det de skal gjøre. Det krever mye trening og disiplin, forteller hoveddommer Kjersti Bergesen.

Likt nivå

Dommerne mener dressurnivået her i nordøst er på høyde med nivået i sør.
– Og vel så det, kommenterer Kjersti Bergesen. De to dommerne er også begeistret for hvor jevnt nivået er her.
– Hjemme ser vi mange som kaster seg ut i klasser de ikke er klare for. De fleste som rir her hører hjemme i de klassene de deltar i, mener meddommer Sunniva Elise Kasi.

Individuelt

Lise Hallonen kjører til Bodø tirsdag med hesten Dream On, for å delta i individuelt-NNM i dressur. Ingvild Hoseth Schultz blir dessverre hjemme. Hesten Floristan er nemlig eldre enn den 18 år gamle rytteren.
– Han er 23 år gammel, så han får hvile seg litt, konstaterer Ingvild.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no