24. okt
ENGASJERT: Åsmund Røst er blant dem som har reagert sterkest. Han har blant annet deltatt i innbyggerne sine aksjoner i Pasvik.
 
Innbyggerne flyr i flint
Etter at det ble klart at ingen vil fikse fylkesvegen lot ikke reaksjonene fra innbyggerne vente på seg.

Publisert: 24.jul.2017 19:28
Oppdatert: 23.okt.2017 11:22

Åsmund Røst er blant dem som har engasjert seg i saken. Han har blant annet ledet an for aksjonene som innbyggerne har holdt den siste tiden.

Etter å ha blitt gjort oppmerksom på nyheten fra fylkeskommunen om at ingen har lagt inn anbud, er han ikke nådig i sin tilbakemelding.

– Det er forferdelig. Pasvikdalens befolkning holdes for narr. Det at vegvesenet ikke får ut anbudene tidlig nok gjør jo at entreprenører ikke sitter og venter. De har ikke kapasitet til å vente på anbudene som kommer så sent som i juli måned, sier han tydelig engasjert.

Sint

Åsmund Røst er sint. Han mener generelt det bevilges for lite penger til veien som bærer preg av hull og humper.

– Vi er fly forbanna vi som bor i dalen. Saken er at det bevilges for lite penger, og byråkratene i fylket er for sene med å få ut anbudene. Veien er en mare for oss som må kjøre den hver eneste dag, sier han.

Mer penger

Samtidig peker han i retning om at det må settes av til å være et større og mer interessant prosjekt for entreprenørene.

– Det må være nok penger til at entreprenørene hadde syntes det var et interessant prosjekt. Det skulle være mulig å gjøre det på et par tre år. I første omgang kunne man tenkt å få ferdig strekningen opp til Svanvik, før man kan bruke ytterligere tre år på å få ferdig veien opp til Skogfoss, sier han.

Han sier at det nå føles som fylkeskommunen motarbeider innbyggerne.

– Slik det er nå så skjer det jo ingenting på veien. Det er litt her og der, men det er ingen framgang. Da det ble tatt fra Bjørnevatn til Storfjell var det bra fremdrift. Men etter det kom tregheten som har sett ut til å vedvare, sier han.

For tregt

Aksel Emanuelsen er også fortvilet. Han skriver følgende på Facebook.
– «Vi har en administrasjon som ikke forstår at det som skal gjøres i løpet av sommeren må være avklart mange måneder i forveien.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no