18. nov
TRAFIKKFARLIG: Det kan oppstå trafikkfarlige situasjoner på parleringsplassen utenfor Cubus når det leveres varer. (Arkivfoto).
 
Innfører stoppforbud ved Cubus
Statens vegvesen innfører stoppforbud utenfor Cubus i Kirkenes. Bakgrunnen er at dette fører til trafikkfarlige situasjoner.

Publisert: 28.apr.2017 07:00
Oppdatert: 23.okt.2017 11:18

Foran inngangen til klesbutikken er det en stopplomme som i dag er regulert med parkering forbud med unntak av vareleveranse og taxi. Stopplommen brukes også til avlasting av varer til butikken.

- Ved vareleveranser er det et problem at plassen kan være opptatt av drosjer som har parkert slik at de ikke har tilstrekkelig med plass til å stoppe for å laste av varene. Dette kan igjen føre til at bilsen som leverer varer blir stående delvis ut i vegbanen, skriver rådgiver Jan Inge Johansen i avdeling for Plan og forvaltning ved Statens vegvesen i Finnmark i et brev sendt til Finnmark politidistrikt og Sør-Varanger kommune.

Som følge av dette foreslår vegvesenet nå at underskiltet med teksten «Gjelder ikke vareleveranser og taxi» fjernes, slik at det blir rent parkeringsforbud på plassen.

- Selv om plassen da har et rent parkeringsforbud, så er det ikke til hinder for avlessing/pålessing av varer eller at taxier kan stoppe for avstigning og påstigning. Men det vil forhindre lengre tids parkering av drosjer på plassen, sier Johansen.

Før det blir gjort et endelig vedtak i saken, bes politiet og kommunen om å komme med en uttalelse om skiltforslaget.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no