10. des
BEKLAGE: Direktør i Innovasjon Norge Arktis Linda Randal beklager nok en gang. Samtidig bekrefter Randal at det har vært en forutgående dialog tilknyttet søknadsprosessen.
 
Innovasjon Norge beklager nok en gang - men bekrefter støtte
Direktør Linda Beate Randal i Innovasjon Norge Arktis bekrefter at det har vært forutgående dialog mellom partene. Selv har hun forståelse for Kåre sitt synspunkt. Nok en gang beklager hun overtiden på saksbehandlingen

Publisert: 21.jun.2017 10:11
Oppdatert: 23.okt.2017 11:21

- Jeg kan bekrefte at det Kåre Tannvik skriver i sin e-post stemmer. Vi har gått gjennom e-poster og vårt kundebehandlingsystem, som bekrefter at det har vært en forutgående dialog før søknaden kom inn, og ble registrert i vårt saksbehandlingssystem. Der er det registret at søknaden kom inn til oss den 9.april, og det er da den er klar til og behandles, sier hun og understreker at dette er en komplisert sak.

Som Randal uttalte mandag inneholder saksbehandlingsprosessen ulike ledd, og mange involverte, alt etter kompleksiteten i saken, prosessen inngår alt fra vurdering av saken, utmåling av lån og tilskudd, sikkerhet, egenkapital, involvering av bank, juridiske vurderinger. Samt at alle disse faktorene må være på plass før vi kan vurdere.

- Det har vært en dialog mellom partene, og det er klart at fra Kåre sitt synspunkt så skjønner jeg at han blir forbannet. Saksbehandlingsprosessen har tatt for lang tid. Jeg kan nok en gang kun beklage det.

Bekrefter støtte

Tirsdag ettermiddag kan imidlertid Randal, etter å ha orientert Tannvik, bekrefte at hun har besluttet saken med 7 millioner kroner i lån, og vel 3 millioner i tilskudd. Det er ifølge Randal i tråd med det omsøkte.

Vil ta lærdom

Men hun presiserer også at det etter denne saken vil være nødvendig å ta lærdom av prosessen.

- Vi vil måtte sette oss ned å ta en vurdering av saken. Hva og hvor er det ting har låst seg fast, for å kunne unngå at slikt skjer i andre saker, sier hun før hun legger til:

- Nok en gang må jeg si at det er trist dersom Tannvik vil avslutte prosjektet på grunn av tretten dager overtid. Det er et spennende prosjekt som vi har vært positive til, og som har tatt hele 12 % av alle tilskuddsmidlene til hele Finnmark. Men det er klart at det er en avgjørelse, som Tannvik, i siste instans selv må ta ansvar for.

Randal understreker at Innovasjon Norge er opptatt av å gi tilskudd til spennende prosjekter. Spesielt i omstillings-områder slik som Sør-Varanger.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no