11. des
Øst-Finnmark tingrett i Vadsø
 
Innrømmer dobbeltdrap, men husker ikke å ha skutt
59-åringen som er tiltalt for å ha skutt sin kone og stesønn i Kirkenes, innrømmer handlingene, men vet ikke hvordan han gjorde det.

Publisert: 12.jun.2017 09:52
Oppdatert: 23.okt.2017 11:20

– Jeg kan ikke ta stilling til straffskyld, fordi jeg ikke husker hva som skjedde, sa 59-åringen da rettssaken startet i Øst-Finnmark tingrett mandag.

Han erkjenner at det må ha vært han som skjøt og drepte Pimsiri Songngam (37) og hennes sønn Petchngam Songngam (12).

Tiltalte rettet deretter hagla mot seg selv, men klarte ikke å ta sitt eget liv. Ekteskapet mellom de to var i ferd med å avsluttes da drapene skjedde i familiens hjem 29. august i fjor. Skuddene falt natta før mor og sønn skulle flytte inn i en leilighet som krisesenteret i Kirkenes hadde skaffet.

- Det er på det rene at ekteskapet var i oppløsning. De to hadde vært gift i om lag tre og et halvt år, og mye tyder på at det var tiltalte som tok initiativ til utflyttingen, sa aktor Torstein Lindquister i sitt innledningsforedrag.

Han antydet at økonomi og tiltaltes alkoholbruk ville bli sentrale tema under den ukelange rettssaken i Vadsø.

59-åringen er fortsatt sterkt preget av skadene han pådro seg

– Tiltalte har ikke hukommelse om hva som skjedde da de tre skuddene falt i fjor, men vil bidra så godt han kan til å opplyse saken, sa 59-åringens forsvarer Stein Rønning i retten.

Drapene i Kirkenes

  • Thailandske Pimsiri Songngam (37) og hennes sønn Petchngam Songngam (12) ble skutt med hagle på kloss hold i Kirkenes natt til 29. august i fjor.
  • Den 59 år gamle norske ektemannen er tiltalt for drapene. Han har vedgått å ha drept kona og stesønnen, men husker ikke hvordan skuddene falt.
  • 59-åringen fikk store skader da han rettet hagla mot seg selv for å ta sitt eget liv.
  • Ekteparet var i ferd med å skilles da drapet skjedde, og Pimsiri Songngam og sønnen skulle flytte til en leilighet som krisesenteret hadde skaffet neste dag.
  • Politiet i Kirkenes har blitt gransket av Spesialenheten for politisaker fordi kvinnen to ganger var i kontakt med politiet uka før hun og sønnen ble skutt. Politiet ble frifunnet.
  • Rettssaken mot 59-åringen startet i Øst-Finnmark tingrett i Vadsø mandag.
 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no