8. des
KIRKENES VIDEREGÅENDE SKOLE: Totalt er 534 elever tatt inn her ved første inntak, ifølge fylkeskommunens statistikk.
 
Inntaket er klart
3108 håpefulle unge i Finnmark har fått vite hvor de kom inn på videregående. 82 prosent av dem fikk sitt første ønske.

Publisert: 15.jul.2015 16:28
Oppdatert: 23.okt.2017 10:53

Blant søkerne med ungdomsrett, var det 80 prosent som kom inn på førstevalget. Noe lavere tall enn i fjor, men mye vil forandre seg ved det andre inntaket, opplyses det i en artikkel på Finnmark Fylkeskommunes nettsider.

De 40 søkerne med ungdomsrett som ikke har fått noe tilbud, er garantert et tilbud før skolestart.

Mangler søkere

Klassene i Lakselv og Vadsø for Vg2-løpet Industriteknologi ble kuttet på grunn av for få søkere. Med færre skoleplasser i fylket, er det dermed ventelister for skoleplassser ved linjen.

Ventelisten ved Vg2 Maritime fag ved Nordkapp videregående skole er lang. Men det kan ikke opprettes flere skoleplasser, på grunn av for få læreplasser i fylket.

Det var en tid der Vg2-løpet Kjemiprosess i Hammerfest var et av Finnmarks mest populære. Slik er det ikke nå. Mens 17 ungdomsrettssøkere stod på ventelisten i fjor, er fire primærsøkere på listen i år.

Mens Design- og håndverk har flere søkere enn tidligere, har Restaurant- og matfagene fortsatt nedgang.

Studiespesialisering, Teknikk-og industriell produksjon, Helse- og oppvekst og Elektrofag er som tidligere populære linjer.

Flest venter på påbyggplass

Elever fra hele landet søker likt til landslinjen Vg2 Anleggsteknikk i Kirkenes, og ventelisten er lang. Den pleier å bli kortere etter andre inntak.

Den lengste ventelisten er likevel ved Vg3 påbygging til generell studiekompetanse – særlig står mange på venteliste ved de største skolene i Alta, Kirkenes og Hammerfest.

Selv om opplæringskontor og bedrifter for tiden intervjuer og inngår kontrakter, har mange ikke fått tilbud om læreplass, ifølge artikkelen.

Etter fellesferien skriver imidlertid mange bedrifter kontrakter, og dermed vil mange ungdommer få et tilbud i begynnelsen av august.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no