5. des
DISTRIKT: Mannen kjørte forbi politikontroll ved Munkefjord.
 
Internasjonal råkjører var narko-kjenning
En mann fra Sør-Varanger er i varetekt for flere narko- og vinningsforbrytelser. Han ble tatt etter å ha rast fra politi og tollere i Sør-Varanger og Finland.

Publisert: 29.feb.2016 16:29
Oppdatert: 23.okt.2017 11:01

Politiet rundt hele Varangerfjorden og i Finland ble involvert natt til lørdag, da en norskregistrert bil kjørte fra politikontroll ved Munkefjord. Bilen kjørte inn i Finland, og også forbi tollkontroll i Polmak. Nå har en mann fra Sør-Varanger blitt siktet for opptrinnet – og varetektsfengslet for en drøss andre forbrytelser han gjorde tidligere.

– Mannen er siktet for gjentatt kriminalitet knyttet til narkotika og vinningsforbrytelser. Vi mener det er gjentakelsesfare, og har bedt om fire uker varetekt for å gjøre ferdig etterforskningen. Så skal vi ha berammingen til en rettssak klar før de fire ukene er omme, sier Jon Kåre Olsen.
Han er jourhavende jurist for saken i Østfinnmark politidistrikt.

Råkjøring

Det var ingen narko- eller vinningsforbrytelser involvert i mannens kjøretur natt til lørdag, så vidt politiet vet. Men den kjøreturen trakk en hel del politiressurser ut på natteveiene.

Da politikontrollen ble forbikjørt natt til lørdag, fulgte politiet etter bilen. Men biljakta gikk i full fart, og Olsen forteller at de ble nødt til å avbryte biljakta for at det ikke skulle bli fare for liv.

De mistet bilen av syne i Neiden rett etter midnatt. Den ble observert på tur inn i Finland, og finsk politi lette etter den fram til litt over klokken fire på morgenen.

Mellom klokken fire og fem raste bilen forbi tollerne i Polmak. Da ble det satt opp politisperringer både i Sør-Varanger og Vadsø kommune, i tillegg til at Tana-politiet var ute.

Først klokken 15 lørdag kunne politiet melde om at de hadde bilen i varetekt. De hadde funnet den ved Munkefjord i Sør-Varanger, blant annet etter tips fra publikum. Kort tid etter hadde de også funnet to mistenkte personer, som de pågrep og satte i varetekt.

Kvinne etterforskes

Den andre personen, en kvinne fra Sør-Varanger, er løslatt. Hun etterforskes videre for å se om hun var involvert i råkjøringen i helga, men er ikke involvert i noen av de andre forbrytelsene mannen er siktet for.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no