6. des
DUGNAD: Kjerstin Møllebakken, Marius Aaen Svendsen (Sydvaranger), ordfører Rune Rafaelsen, Sandra Asmyhr (Frivilligsentralen), advokat Jens Bernhard Herstad og Dani Storbakk (Barents Byggconsult) inviterer til søppeldugnad. Foto: Yngve Grønvik
 
Inviterer hele folket med på tidenes dugnad
Absolutt alle kommunens innbyggere, bedrifter, institusjoner og organisasjoner blir nå utfordret til å delta i tidenes søppeldugnad.

Publisert: 13.mai.2019 14:01
Oppdatert: 13.mai.2019 14:21

– Det har tatt helt av med søppelrydding, det er det nye kule, og det er jo kjempeflott, sier Kjerstin Møllebakken.

Starter dugnad

– Nå har Sydvaranger tatt kontakt med oss og spurt om vi kunne gjøre noe sammen, og det vil vi selvsagt, sier hun.

– Alle vet jo hvordan det ser ut i byen, med all plasten som ligger overalt. Kommunen, Coop og Hurtigruta har allerede vært ute og laget ryddearrangement, og vi vil ikke være noe dårligere, sier vedlikeholdssjef Marius Aaen Svendsen i Sydvaranger.

– Det er viktig å få ned mengden av plastsøppel. Det blir til mikroplast i havet og er ikke bra for miljøet, det forsvinner jo aldri, sier han.

– Og vi stiller med containere, sier daglig leder i Arctic Byggconsult, Dani Storbakk.

Hvis alle tar litt

– Dette er virkelig et flott initiativ, sier ordfører Rune Rafaelsen.

– Vi så jo under Arctic Race, hvor engasjert folk var og hvor fint og rent det var overalt. Det er flott hvis vi kan ta vare på den dugnadsånden, sier han.

– Det å invitere hverandre med et felles mål, det får dugnadsånden til å blomstre, legger Kjerstin Møllebakken til.

Hun traff advokat Jens Bernhard Herstad i døra og inviterte han på flekken til å være med, og Herstad sa ikke nei.

Sandra Asmyhr fra Frivilligsentralen har tradisjon med søppelryddedag sammen med Flyktning- og kompetanseenheten i kommunen.

– Hvis alle bare tar rundt gjerdet og i sin egen hage, er veldig mye gjort. det er flott med et så bredt engasjement, sier hun.

Søppel, kaffe og vafler

Selve ryddedagen er satt til mandag 13. mai, og da vil det bli satt ut containere og delt ut sekker og ryddeutstyr. Samtidig blir det servert kaffe og vafler. Hos Frivilligsentralen er det privatpersoner kan melde seg. Sør-Varanger Utvikling sørger for at alle bedrifter i kommunen får beskjed.

– Sydvaranger har møtested ved 123-stasjonen og vi har utenfor rådhuset. Alle bedrifter blir tagget i invitasjonen som går ut på sosiale medier, forteller Møllebakken.

Hun legger til at alle skolene og barnehagene også har blitt invitert til å delta, og at alle som trenger sekker og utstyr får det på ryddestasjonene.

– Dette blir tidenes ryddedugnad, jeg gleder meg, sier hun.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no