14. okt
INVITASJON: Ordfører Rune Rafaerlsen har invitert Rune Rafaelsen til et møte i høst.
 
Inviterer nærings- og fiskeridepartementet
Sør-Varanger kommune tar oppfordringen og inviterer nærings- og fiskeridepartementet på besøk.

Publisert: 04.aug.2016 14:00
Oppdatert: 23.okt.2017 11:07

I midten av juli inviterte departementet næringsliv og kommuner til å invitere departementet på besøk med temaet «Omstilling og utfordring».

– Som ordfører i Sør-Varanger takker jeg for utfordringen og inviterer med glede og forventning departementet og statsrådene på besøk i uke 43, sier Rafaelsen.
Uke 43 begynner med mandag 24. oktober. Nå gleder han seg til å få besøk av departementet som omfatter både næringsminister Monica Mæland (H) og fiskeriminister Per Sandberg (FrP).

Omstilling

I et brev til Nærings- og fiskeridepartementet redegjør Rafaelsen om omstillingsutfordringene næringslivet i Sør-Varanger flere ganger har stått overfor.

– Også uavhengig av konkursen står næringslivet i kommunen foran en rekke store omstillingsutfordringer. Sør-Varanger har for eksempel flere bedrifter som opererer både på norsk og russisk side av grensa, og som opplever omstillingsutfordringer både som følge av stormaktsanksjoner og valutafall. Ikke minst kan Barel AS tjene som eksempel på en bedrift som hele tiden har klart å omstille seg med hensyn til løpende endringer i handelsbetingel- sene på tvers av grensa. Og når det gjelder grenseoverskridende næringsaktivitet, vil kommunen gjerne bidra med innspill til fremtidig innretning på, og forvaltning av, investeringsfondet for Nordvestrussland, skriver Rafaelsen.
Ordføreren nevner også Norwegian King Crab AS på Bugøynes.

– Bedriften er allerede en suksesshistorie med sin satsing på sjømat i krevende markeder. Med utgangspunkt i sin logistikk- og markedskompetanse etablerer de nå sammen med Norway Shrimp AS ny sløye- og pakkelinje med tilhørende egnesentral for å møte omstillingsutfordringene etter at Norway Seafood AS har beslutta å stanse sitt mottak av fisk på Bugøynes fra august i år, sier Rafaelsen.

Olje og gass

Han nevner også framtidig satsing på olje og gass.

– Med hensyn til satsing på olje- og gass og nødvendig infrastruktur, foreligger det nå en konseptvalgutredning med tilhørende kvalitetssikring for stamnetterminal med tilhørende vegtilkytning. Vi er i kontinuerlig dialog med oljeselskapene og de store baseselskapene, og på kort sikt samarbeider vi med næringa for å få lagt basefunksjoner til Kirkenes i forbindelse med 23. Konsesjonsrunde. Kommunen ønsker tett dialog og godt samarbeid med departementet i arbeidet med å utvikle næringsvennlig og fremtidsretta logistikk- og transportinfrastruktur i Kirkenesområdet, skriver Rafaelsen og håper departementets folk finner dette så interessant at de tar turen nordover.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no