15. okt
ELDREFEST: Trygve Røtvold og Roald Basma i Kirkenes pensjonistforening er klar til å arrangere Barents eldrefest på Samfunnshuset torsdag 26. februar.
 
Inviterer til eldrefest
Pensjonistforeningene i Sør-Varanger har av eldrerådet fått i oppdrag å lage en Barents eldrefest i Samfundshuset. – Det skal bli en fest med smell, lover pensjonistleder Trygve Røtvold i Kirkenes.

Publisert: 27.jan.2015 19:05
Oppdatert: 23.okt.2017 10:47

Totalt ble det bevilget en million kommunale kroner til Barents spektakel. Som en del av de kulturelle arrangementene, ble det også bestemt å lage en fest for eldre fra både Norge, Finland og Russland torsdag 26. februar.

Mye penger

Etter forslag fra uavhengig representant i kommunestyret, Agnar Jensen, fikk eldrerådet 50 000 kroner til arrangementet.

– Man kan få til mye moro for 50 000, sier Røtvold.

Pensjonistforeningene i Kirkenes, Pasvikdalen og Neiden er sammen om eldrearrangementet.

– Vi har bestemt oss for å ha lokale krefter på underholdningssiden, med Kirkenes hornmusikk, Pedro med sin musikk og sine historier og kulturskolen. Elevene ved Kirkenes videregående skole kommer med en av skolens ungdomsbedrifters fotoutstilling. Det vil bli kultur og musikk fra hele Barentsregionen. Russerne og finnene kommer fra henholdsvis Petsjenga og Ivalo/Sevettijärvi og skal også bidra med kulturelle innslag. I tillegg vil også Frivilligsentralen bidra. Det hadde vært fint om flest mulig ville satt av denne dagen, sier Røtvold.

Fire timer

Barents eldrefest vil vare i fire timer fra lunsjtider torsdag 26. februar.

– Det er fint å kunne si til eldrerådets leder, Henry Håkonsen, som har delegert oppgaven til oss og nå er på ferie; vi har alt under kontroll. Alle er velkomne til barentseldrefesten vår, sier Røtvold og styremedlem Roald Basma i Kirkenes pensjonistforening.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no